КЛИНЧ У СТУДИЈУ: Катнић бранио Мила и најављује саслушања, Ћаловић Марковић га оптужила за малверзације

Новости онлине

07. 10. 2021. у 23:02

СПЕЦИЈАЛНИ државни тужилац Миливоје Катнић најавио је да ће саслушати председника Црне Горе Мила Ђукановића и да ће одлучити да ли ће наводе о офф схор фирми председника Црне Горе након тога одбацити или спровести истрагу.

КЛИНЧ У СТУДИЈУ: Катнић бранио Мила и најављује саслушања, Ћаловић Марковић га оптужила за малверзације

Фото: Јутјуб/Vijesti Online

Он је ово саопштио гостујући у емисији „Начисто“ на ТВ Вијести заједно са Вањом Ћаловић Марковић, шефицом стручног тела за борбу против високе корупције и директорке МАНС-а.

- Ако се утврди да то постоји, у Енглеској, Швајцарској или другој локацији, ми ћемо на основу тога донети одлуку. Ако буде основана сумње према њему ће се поступити као према сваком другом грађанину, тражићемо скидање имунитета. Постоји један облик сумње, нећу рећи удаљене, него на крајњем полу-основа - казао је Катнић додајући да су Ђукановићи имали заједнички посао који није успео и сину је неко отписао 120 милиона. Поручио је да ће да испитају, јер сумња постоји али да не може да изнесе садржину доказа.

- Тражили смо документацију и послали допис Ђукановићу да нам достави одговоре које је дао и да нам да изјашњење. Послаћемо и сину - рекао је, између осталог, Катнић и додао да Ђукановића поштује јер је председник државе.

Вања Ћаловић Марковић казала је да Катнић брани Ђукановића, јер и сам крије имовину.

- Сакрио се иза шест фирми. Због чега би он имао толики интерес да у времену кад није био функционер и да сакрије имовину у пет земаља. Ђукановић све крије, неће да нам каже ко су партнери и који су послови. Ухваћен је да не говори истину, јер има траст који никада није поменуо. Траст се формира зарад имовине, и нас интересује та имовина. Из папира смо видели да се документација о трасту налази у Швајцарској, који ће показати да ли на њему има имовине или нма -  казала је Ћаловић Марковић, додајући да опрост дуга фирми „Викторија бриџ“ доказује да  компанија Блажа Ђукановића ради.

Ћаловић Марковић је питала Катнића да ли је спорно да председник државе крије имовину. Навела је да се документа везана за Ђукановића налазе у Женеви, у предграђу где се може десити сваког трена пожар.

- Ђукановић је сакрио пасош па ни један државни орган није могао да реагује, додала је она. Ви не знате које рачуне имају Ђуканвићи по целом свету. Ми смо нашли један а ви ни тај један  не можете да проверите. Све чините да покажете да сте нанвернији адвокат  Ђукановића. Је ли спорно што државни функционер крије имовину - упитала је Катнића.

Она је казала и да је Катнић крио имовину!

- Нисте поменули да сте добили 96 хиљада евра. Ви кријете имовину па вам је и нормално да Ђукановић крије своју. Нико није знао да сте ви добили 96 хиљада евра од вашег кума из Глосарија. Што сте то сакрили. Ви сте крили имовину  па нам је јасно да вам је Ђукановић другар, па ћете на погрешном месту тражити податке - казала је Ћаловић Марковић.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО: ПРОЦУРИО СНИМАК СА ЦЕТИЊА: Мило и Чанак хаос на Цетињу организовали уз чивас и пиво

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)