МАНДИЋ И КНЕЖЕВИЋ СЕ САСТАЛИ СА КРИВОКАПИЋЕМ: Ево како је протекао разговор лидера ДФ-а и премијера Црне Горе о реконструкцији владе

Novosti online

01. 10. 2021. у 09:24

ЛИДЕРИ коалиције За будућност Црне Горе и Демократског фронта, Андрија Мандић и Милан Кнежевић, састали су се данас у згради Владе са премијером Здравком Кривокапићем, поводом разговора о њеној реконструкцији.

МАНДИЋ И КНЕЖЕВИЋ СЕ САСТАЛИ СА КРИВОКАПИЋЕМ: Ево како је протекао разговор лидера ДФ-а и премијера Црне Горе о реконструкцији владе

Фото Новости

Андрија Мандић је рекао је да је Нова српска демократија, на чијем је челу, спремна за договор који ће задовољити све партије већине и да то буде у корист грађана.

Он је након разговора са Кривокапићем новинарима казао да су се углавном сагласили, али и закључили да тешко сада могу дефинисати неку позицију док се не заврше разговори са свим представницима већине, преносе Вијести.

- Ми смо спремни за озбиљан и поштен договор и након тога ћемо имати одговоран и храбар однос према збиљи која није нимало једноставна - казао је Мандић.

Након најава реконструкције Владе, Кривокапић данас почиње и званичне одвојене разговоре са лидерима парламентарне већине о том питању.

Планирано је да се Кривокапић данас сретне и са лидером СНП-а Владимиром Јоковићем, затим шефом клуба Покрета за промјене Бранком Радуловићем, лидерима Праве, Радничке и Уједињене Црне Горе Марком Милачићем, Максимом Вучинићем и Гораном Даниловићем. Сви они чинили су коалицију „За будућност Црне Горе”, чији је премијер био носилац листе на парламентарним изборима.

За суботу је планиран разговор премијера са лидерима Демократа Алексом Бечићем и Грађанског покрета УРА Дританом Абазовићем.

Након што су Демократе и Демократски фронт саопштили да је Владу потребно реконструисати, Кривокапић је предложио да реконструисана Влада има три потпредседника, а да се ресори „који су се показали као обимни” поделе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)