И ГРАДОНАЧЕЛНИК НА УЛИЦИ: Радници никшићке Железаре најавили радикализацију протеста ако држава не помогне

В.К.

29. 09. 2021. у 06:34

АКО Влада Црне Горе не предузме ништа за спас некадашњег гиганта - никшићке Железаре којом од 2012. године газдује турска компанија "Тошчелик", радници ове фабрике најавили су радикализацију протеста.

И ГРАДОНАЧЕЛНИК НА УЛИЦИ: Радници никшићке Железаре најавили радикализацију протеста ако држава не помогне

Фото В. К.

Подршку су добили и од првог човека Никшића, градоначелника Марка Ковачевића који је поручио да ће са њима бити у сваком тренутку и на сваком месту!

- Знамо да фабрика треба да ради, да ви требате железари. Да је она у државном власништву могла би врло брзо да се оспособи, стави у погон. Али, ми смо дошли у ситуацију да је оно што су наши дедови радили доспело некоме у руке и да сада зависимо од њихове добре воље и расположења хоће ли наставити производњу или неће.

Влада Црне Горе не зна, јер нема приступ уговору са инвеститором, ни која су права и обавезе државе у овом случају, ни шта она тачно може да уради. То је оно што треба да променимо, што треба да се реши.

У сваком случају, физички нећемо дати Железару, ја ћу бити ту са вама свакога дана, са сваким од вас ако се одлучите на било који радикалнији протест, јер нама железара као граду и Црној Гори треба.

Борићемо се за њу онако како знамо и умемо, сви заједно. Ово је питање егзистенције свих наших грађана и наших породица. Бићемо заједно до краја - поручио је Ковачевић железарцима.

Иду у Турску

Ако неко мисли да ћутке раднике Железаре преко ноћи пребаци на биро рада - грдно се вара. То нећемо дозволити, каже синдикалац Жељко Рабреновић, истичући да према информацијама које поседује представници ресорног министарства ће наредне седмице отићи у Турску и разговарати о статусу фабрике са тамошњим надлежним органима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)