МИЛАН КНЕЖЕВИЋ ОЧИТАО ЛЕКЦИЈУ ВЛАДИ ЦРНЕ ГОРЕ: Како је могуће да су барикаде прошли Ђукановић, Катнић, а да смо ми дошли пуцали би у нас?

Novosti online

27. 09. 2021. у 18:55

ПРЕДСЕДНИК Одбора за безбедност и одбрану Милан Кнежевић рекао је да би желео да подели једну дилему са опозицијом и питао их шта би се десило 16. октобра 2016. године да је неко ставио издушену гуму од тротинета испред Скупштине.

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ ОЧИТАО ЛЕКЦИЈУ ВЛАДИ ЦРНЕ ГОРЕ: Како је могуће да су барикаде прошли Ђукановић, Катнић, а да смо ми дошли пуцали би у нас?

Фото Н. Параушић

Милан Кнежевић је рекао да га то занима јер су он и Андрија Мандић оптужени да су хтели да провале у Скупштину, ухапсе и убију Мила Ђукановића.

- И то на начин да га позовем и кажем – дођи овамо ти дугачки, од сад си ухапшен, а ако нећеш да будеш ухапшен, онда ћу да те убијем - рекао је Кнежевић.

Казао је да се и то и њихови политички говори налазе у оптужници тајновидца из Бајрамовице.

Казао је да сада испада да је све у реду, иако је на Цетињу био непријављени скуп, а да су они 2015. године пријавили и скуп и шаторско насеље, да је био миран док није полиција дошла да разбије скуп.

Рекао је и да је након тих догађаја, на седници Одбора за безбедност, одгледан снимак пребијања Мија Мартиновића и момака у “Златарској” улици и да се тадашњи директор УП Славко Стојановић садистички смејао.

Казао је и да је очекивао да Мило Ђукановић пријави скуп на Цетињу и стане својим примјером да сноси одговорност, као што је ДФ на свим скуповима.

Кнежевић је казао да је за све за шта су оптужили њега и Андрију Мандића требало ухапсити најмање 30 људи на Цетињу.

- Како је могуће да су барикаде прошли Ђукановић, Катнић, а да смо ми дошли пуцали би у нас? Ако имамо чињеницу да су тог дана прошли сви посланици ДПС-а, а тамо је био Ђукановић и Катнић, то није ништа друго осим организовани напад - рекао је он.

Рекао је Абазовићу, Секуловићу и Брђанину да их уочи устоличења није видео у згради Владе, и да му је Влада деловала као хотел са две собе, или нека покајница.

- Имам једну комшиницу која каже – нисам радознала, али ме интересује. Е па ја нисам радознао, али ме интересује – јесте ли Ви господине Секуловићу и Ви господине Брђанин учествовали у пузајућем државном удару - питао је Кнежевић.

Рекао је и да је чуо својим ушима од премијера Кривокапића, у згради Владе у ноћи између 4. и 5. септембра.

Поручио им је и да ако јесу, они не само да треба да буду смењени, већ и ухапшени.

Питао је и шта је предузето са Зораном Уламом, који је, како је чуо, претио поплицајцима да их пусте да прођу и претио оружјем.

Абазовићу је казао “или договор или избори”.

Он је тражио и одговор зашто Вељовића није процесуирало Специјално државно тужилаштво (СДТ), већ Основно државно тужилаштво (ОДТ).

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)