МИЛО ДАЛЕКО ОД БАЈДЕНА: Да ли је посета САД донела бенефите председнику Црне Горе

В. КАДИЋ

28. 09. 2021. у 08:38

НИЈЕ се Мило Ђукановић, председник Црне Горе, овајдио боравком неколико дана у Њујорку, од учешћа на седници Генералне скупштине Уједињених нација, па до сусрета са лажном председницом лажне државе Косово Вљосом Османи, председавајућим Председништва Босне и Херцеговине Жељком Комшићем и црногорском дијаспором.

МИЛО ДАЛЕКО ОД БАЈДЕНА: Да ли је посета САД донела бенефите председнику Црне Горе

СУСРЕТ Ђукановић са дијаспором у Њујорку, фото Председник Црне Горе

Међутим, изостао је главни догађај - његов сусрет са америчким председником Џозефом Бајденон, који се потенцијално очекивао, а што би га политички и те како оснажило. На његову жалост, показало се да су узалуд била лобирања и обећања, али Мило - није видео Бајдена!

- И поред подршке Кривокапићеве Владе и енормног напора лобиста који су имали неограничена финансијска средства на располагању, Ђукановић није успео да закаже састанак са председником САД. Чак ни да се слика. Ни да му махне у пролазу. Ђукановић и његов вишедеценијски посредник за односе са Русијом и руским олигарсима, дипломатама, безбедносним службама Милан Роћен, није помогао - оценио је Небојша Медојевић, један од лидера Демократског фронта.

АНАЛИЗА Игор Дамјановић, Фото Архива Новости

Он констатује да се Ђукановић тешко мири да је постао сувишан терет за запад.

- Невероватно је да Ђукановић није размишљао када је планирао представу на Цетињу да ће га барикаде, паљење гума и гађање полицајаца, коштати легитимисања њега и ДПС као екстремиста који се за своје политичке циљеве боре насиљем и које су спремне да насиљем спрече људе да мирно уживају своја верска права. Товари цигарета и кокаина падају јер су Ђукановић и ДПС  предмет безбедносних агенција као претње интересима западних земаља и претња стабилности региона - наглашава Медојевић.

- Чак ни ова слаба, неуспешна, неспособна и њему наклоњена Влада не може да спасе њега и ДПС од политичког краја. То више нису ствари политичких одлука. То је једноставно природни процес. Крај...

Политички аналитичар Игор Дамјановић каже за "Новости" да Мило Ђукановић "наставља и да даље срља у екстремизам и фашизам после изборног пораза 30. августа прошле године".

- Мило Ђукановић је показао да је политичар кога је време прегазило и који сваки дан губи подршку међу својим дојучерашњим присталицама. То је конкретно и показао протест против устоличења владике Јоаникија на Цетињу, на коме Ђукановић није успео да окупи више од три хиљаде људи из целе Црне Горе, махом фанатика и хулигана - наводи Дамјановић.

- Тога да свакодневно губи подршку и да му се круни некад неприкосновени политички ауторитет свесни су и Ђукановићеви покровитељи са запада.

ПОЈАВА ЗА ИЗБЕГАВАЊЕ

КАО ислужени политичар, са озбиљним криминалним аферама, Ђукановић је постао баласт за све, па и САД. Ђукановић је у Њујорку представљао појаву за избегавање. Уместо прижељкиваног сусрета са лидером најмоћније државе света, Мило Ђукановић се срео са два Балканца без међународног легитимитета, такозваном председницом лажне државе Косово, која није чланица Уједињених нација и Жељком Комшићем, који је у Њујорку боравио противно Уставу и законима Босне и Херцеговине, оценио је Игор Дамјановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)