ИГНОРИСАО АНТИДОПИНГ АГЕНЦИЈУ? Смењен в. д. директорa Управе за спорт

Б. Д.

25. 09. 2021. у 06:34

ЦРНА Гора на прагу пред искључењем спортиста из свих такмичења. Након што су из Министарства просвете, науке, културе и спорта саопштили да је Василије Лалошевић (на слици) разрешен са функције в. д. директора Управе за спорт и младе, уместо њега именован је Марко Беговић.

ИГНОРИСАО АНТИДОПИНГ АГЕНЦИЈУ? Смењен в. д. директорa Управе за спорт

Василије Лалошевић

У министарству тврде да је Лалошевић у обављању функције прекорачио овлашћења, те је својим чињењем довео у незавидан положај спорт у целој Црној Гори.

Наиме, Управа за спорт и младе је игнорисала Светску антидопинг агенцију (WADA) јер није доставила Упитник за прошлу годину, нити су имали икакав контакт са WADA, због чега је агенција интерним каналима покушавала да ступи у контакт са властима у Црној Гори.

- Резултат наведеног је да смо сада пред искључењем наших спортиста из свих такмичења, а у случају да нас не искључе, спортисти се могу такмичити, али не под нашом заставом и химном - саопштили су из МПНКС.

Против Лалошевића су формирани списи предмета код специјалног државног тужиоца у односу на његов статус и у односу на Одлуку о додели средстава за спровођење програма спортских организација у 2021.

Василије Лалошевић најавио је да ће поднети кривичну пријаву против министарке просвете, науке, културе и спорта Весне Братић, те да она не заслужује да остане на функцији, као ни државна секретарка министарства. Он тврди да је у марту послао упитник Светској антидопинг агенцији (WADA), али да "никад није угледао светло дана".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)