КАТНИЋ ЧУВАРИМА ДАО "ВОЉНО": После испитивања шефа обезбеђења главног специјалног тужиоца у вези са боравком на Цетињу

С. ЂОКИЋ

21. 09. 2021. у 06:15

ОНО што је у петак најавио, главни специјални тужилац Миливоје Катнић то је и учинио. Одлучио је да "отпусти" припаднике свог обезбеђења, а о својој одлуци је обавестио министра унутрашњих послова Сергеја Секуловића.

КАТНИЋ ЧУВАРИМА ДАО ВОЉНО: После испитивања шефа обезбеђења главног специјалног тужиоца у вези са боравком на Цетињу

Фото Д. Миловановић

Катнић је одлуку донео, како је објаснио, због озбиљне злоупотребе дужности одређених припадника Министарства унутрашњих послова Црне Горе и Сектора полиције посебне намене. Главни специјални тужилац је у одлуци достављеној медјима нагласио да ће убудуће Секуловића сматрати одговорним за своју безбедност.

- Наиме, 14. 9. 2021. из те службе шефу мог обезбеђења Милети Дробњаку постављена су питања на која треба да одговори. Та питања су у вези са мојим службеним боравком на Цетињу 5. 9. 2021. и она гласе: Када сте пошли 4. 9. 2021.године на Цетиње? Куда сте пошли - путни правац? Како сте прошли барикаде на улаз у Цетиње (ко вам је омогућио пролаз)? Да ли си ти или неко од службеника имао комуникацију са неким од учесника протеста - наводи Катнић у саопштењу достављеном медијима.

Катнић истиче да су изузев трећег и четвртог питања, остала маскирна да би прикрила циљ, а то је да се утврди ко је омогућио главном специјалном тужиоцу да прође барикаде, је ли и са ким је од учесника на тим барикадама комуницирао.

- Поред тога циља даљи, али важни циљ, био је да се проба "карактер" шефа обезбеђења Милете Дробњака, да се види да ли је спреман да о садржини питања обавести главног специјалног тужиоца, или је спреман да сарађује са претпостављенима и обавести их о свему ономе што би било важно у поступцима главног специјалног тужиоца у будућности - каже Катнић.

Фото Јутјуб

Да би му, како наводи, омекшали "карактер" јасно су му ставили до знања да би, а због чињенице да је угрозио безбедност штићене личности, могао одговарати дисциплински. То је, како је рекао, био трећи циљ овог крајње неморалног чина.

- Јер ако случајно шеф обезбеђења главног специјалног тужиоца не буде сарађивао онда ће дисциплински одговарати за угрожавање његове безбедности, а на његово место свакако би био постављен "подобан" нови шеф обезбеђења. Службеници Сектора полиције посебне намене који су обезбеђивали главног специјалног тужиоца су беспрекорно обављали посао пуних шест година и никада ниједан појединачно или више њих или сви скупа нису довели у питање његову безбедност. То вам сведочи управо главни специјални тужилац. За разлику од њих, ви, Влада и посланици Скупштине сте својим поступцима, неко свесно, а неко несвесно, а пре свега стављањем у процедуру закона којим би се укинуло Специјално државно тужилаштво, довели безбедност главног специјалног тужиоца и свих специјалних тужилаца до ивице понора - казао је Катнић и напоменуо да је веома лицемерно симулирати све претходно наведено.

СЕКУЛОВИЋА СМАТРА ОДГОВОРНИМ

КАТНИЋ је затражио од министра унутрашњих послова да безусловно испита, ако већ не зна, ко је овај беспризорни чин почео и покушао реализовати.

- И у складу са законом да испитате и починиоце процесуирате, и о томе без одлагања ме обавестите. У вези изнетог, обавестићу домаћу и међународну јавност. Убудуће, а због овог чина, лично вас сматрам одговорним за моју безбедност - закључио је Миливоје Катнић (на слици).

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)