ШТА ФИЛОЗОФИРА ДРИТАН АБАЗОВИЋ? Демократски фронт и Демократе постигли договор, ГП УРА изневерила очекивања

Novosti online

16. 09. 2021. у 14:57

ДЕМОКРАТСКИ фронт је очекивао да ће грађански покрет УРА снажно поздравити договор постигнут између ДФ-а и Демократске Црне Горе, којим се превазилази дубока друштвенополитичка криза.

ШТА ФИЛОЗОФИРА ДРИТАН АБАЗОВИЋ? Демократски фронт и Демократе постигли договор, ГП УРА изневерила очекивања

Фото МВП

- Притом верујемо да је управо то била идеја, коју су предложили и заговарали наши партнери из парламентарне већине. Подсећамо јавност да је на последњем састанку представника парламентарне већине постигнут једногласан закључак да ће сви подржати договор између ДФ-а и Демократа - наводи се у саопштењу ДФ-а.

Представник покрета УРА на том састанку посебно је, истичу, апострофирао неопходност договора ДФ-а и Демократа, и да споразум тројице носилаца Листе од 9. септембра не буде угрожен тим договором.

- Демократски фронт и Демократе су постигли договор о разрешењу политичке кризе, упркос ранијим неспоразумима и поремећеним односима, те очекујемо да сви конституенти парламентарне већине, укључујући и УРУ, дају свој допринос превазилажењу кризе. Подсећамо да је ДФ остао у потпуности доследан у свом односу према бившем режиму и заробљеним криминално-курумпираним правосудним институцијама. Ми смо управо гарант да се кључна обећања, која смо дали грађанима 30. августа, у потпуности испуне - кажу из ДФ-а.

Стога позивају колеге из ГП УРА да покажу неопходну одговорност и помогну да сви заједно изађемо из тешке политичке кризе, у којој се данас налази Црна Гора.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)