ПОТВРЂЕНА СРАМНА ОДЛУКА: Веселин Вељовић не иде у истражни затвор!

С.Ђ.

09. 09. 2021. у 12:31

ТРОЧЛАНО веће Основног суда на Цетињу, обило је као неосновану одбило жалбу тамошњег тужилаштва на решење којим је одлучено да се саветник за безбедност председника државе Мила Ђукановића, Веселин Вељовић у даљем поступку брани са слободе.

ПОТВРЂЕНА СРАМНА ОДЛУКА: Веселин Вељовић не иде у истражни затвор!

Фото Влада ЦГ

По оцени тог већа нису испуњени услови да се доскорашњем директору Управе полиције одреди притвор, због могућег утицаја на сведоке, јер околности у жалби, нити оне које произилазе из списа предмета, не указују на ту могућност.

Том суду Основно државно тужилаштво 7. септембра доставило је жалбу, тражећи да преиначе одлуку судије за истрагу Борка Лончара и Вељовићу одреде притвор до 30 дана.

Вељовић се терети да је починио кривично дело напад на службено лице у вршењу службене дужности.

Вељовић је ухапшен у недељу око 8.20 сати због сумње да је у зору тог дана, на Дворском тргу, окружен функционерима и присталицама бивше власти, полицајцима у кордону на Цетињу, који је потом покушао да пробије гурајући службенике Управе полиције. 

Наводно, говорећи да им је комадант он је тражио од њих да га пусте да прође. Према доступном снимку Вељовић је у једном моменту успео да пробије кордом али су га у даљем пролазу спречиле дојучерашње колеге.

БОНУС ВИДЕО:

ВЕЉОВИЋ СА ЛИСИЦАМА СПРОВЕДЕН У СУД

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ВУЧИЋ: Ја се не борим ни за Путина, ни за Бајдена, већ за своју земљу

ВУЧИЋ: Ја се не борим ни за Путина, ни за Бајдена, већ за своју земљу

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је данас да се он не бори ни за Владимира Путина, ни за Џозефа Бајдена, већ за грађане Србије и државу Србију, и да га не интересује шта имају да му поруче страни лидери, већ да гледа да у овим тренуцима Србија не буде на њиховом удару.

28. 09. 2022. у 13:20

Коментари (1)

КИША ЈЕ ПАДАЛА НА КРСТОВДАН: Шта то значи по народним веровањима