БАНКА ОШТЕЋЕНА ЗА 229 ХИЉАДА ЕВРА: Кривична пријава жени из Херцег Новог због злоупотребе службеног положаја

В.В.

07. 09. 2021. у 22:17

КРИВИЧНУ пријаву Основном државном тужилаштву у Херцег Новом поднела је полиција против З.В. (44) из Херцег Новог због сумње да је извршила кривично дело злоупотребе положаја у привредном пословању у продуженом трајању, и тиме је оштетила банку у филијали у којој је радила за 229.300 евра.

БАНКА ОШТЕЋЕНА ЗА 229 ХИЉАДА ЕВРА: Кривична пријава жени из Херцег Новог због злоупотребе службеног положаја

В. Вујновић

У саопштењу из Управе полиције наведено је да је З.В. радила у филијали  банке као „комерцијалиста В", а сумња се да је  у намери да себи или другом прибави противправну имовинску корист, од 2018. до краја 2020. године, злоупотребом положаја и поверених средстава на раду, са А – Виста (трансакциони рачун) клијента банке, неовлашћено подизала новац, без њиховог захтева, знања и присуства. Новац јеприсвојила. Као иницијатор исплатног налога пријављена се потписивала именом клијента, односно фалсификовала је потпис.

Клијенти су били један држављанин Француске и још два клијента. Једноме је са девизног рачуна у периоду од 27. јануара до 5. фебруара 2021. године  скинут износ од 3.150 евра, а другом са  „штедног рачуна" 11.800 евра.

Утврђено је да су наведене трансакције реализоване кроз информациони систем банке употребом приступне шифре којом је била задужена и коју је искључиво користила и могла користити З.В.

С обзиром на то да је банка клијентима издала гаранције за средства на рачунима и да је доставила доказе да су извршени поврати средстава на рачунима наведених клијената, З.В. је начин нанела штету банци у укупном износу од 229.300 евра, наведено је у саопштењу УП.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)