МИЛОВИ НЕЋЕ ИЗ "САНДУКА": Упркос одлуци да се ДПС, СДП и СД иселе из просторија, они не желе да напусте стару зграду Владе

В. КАДИЋ

01. 09. 2021. у 08:38

ДЕМОКРАТСКОЈ партији социјалиста, Социјалдемократској партији и Социјалдемократама прети исељење из просторија старе зграде Владе Црне Горе, које су пре тридесет и више година користили комунисти као објекат друштвено-политичких организација у народу званог "два сандука"!

МИЛОВИ НЕЋЕ ИЗ САНДУКА: Упркос одлуци да се ДПС, СДП и СД иселе из просторија, они не желе да напусте стару зграду Владе

Стара зграда Владе / Фото В. Кадић

Премијер Здравко Кривокапић саопштио је одлуку његовог кабинета да се просторије морају "ослободити" и да се парламентарне странке ДПС, СДП и СД, као дугогодишњи корисници тог простора, иселе у други адекватан простор.

- Зграда Тужилаштва је у лошем стању, па смо схватили да тој намени највише одговара стара зграда Владе. Влада је пре два месеца одлучила да преиспита све ресурсе када је реч о пословним просторима јер се велики ресурси троше за просторе са високим ценама - казао је Кривокапић.

У владиној одлуци се наводи да ће Управа за катастар и имовину ДПС, СДП и СД плаћати закуп пословних простора за страначке потребе након што се иселе из старе зграде Владе, где су до сада те три странке боравиле без накнаде. Влада се позива на споразум из 1993. године по коме се закуп пословних просторија партијама плаћа из буџета. Подсећамо, тада је на власти био јединствени ДПС. Према информацијама Владе, ДПС користи 1.276 метара квадратних, СДП 234 квадрата, а СД 192 квадрата.

Одлука Владе о исељењу изазвала је бурну реакцију социјалиста Мила Ђукановића, који поручују да неће напустити објекат! Подсећају Кривокапића да поседују трајни уговор о коришћењу просторије.

МИЛИОНСКА КИРИЈА

ВИШЕ од двадесет година Влада Црне Горе била је смештена у зграду некадашњег Централног комитета савеза комуниста коју је ДПС, као наследник СК, користио као своје власништво, убирајући милионску кирију!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)