НАШ ПРОБЛЕМ ЗА ЊИХ ЈЕ КАП, А НАМА ЖИВОТ: Бивши радници "Вектра Боке" протестују, а привођење менаџмента им је очекивано

В. В.

30. 08. 2021. у 07:39

ЗА бивше раднике "Вектра Боке" привођење Драгана Брковића, његових синова Бориса и Бојана, као и извршног директора компаније "Вектра" Милића Поповића, потом и одређивање задржавања Брковићу, очекиван је след догађаја.

НАШ ПРОБЛЕМ ЗА ЊИХ ЈЕ КАП, А НАМА ЖИВОТ: Бивши радници Вектра Боке протестују,  а привођење менаџмента им је очекивано

Фото В. В.

Ђорђе Рајак, председник НВО Бивши радници "Вектра Боке", рекао је да упркос оваквом развоју ситуације они не одустају од протеста који су започели 5. августа за остварење својих права, најављују радикализацију и позивају грађане Херцег Новог да им се придруже 2. септембра пред хотелом "Плажа" и дају подршку и њима и очувању преостале имовине "Вектра Боке".

Рајак истиче да су радници од почетка указивали да се у "Вектра Боки" ради незаконито, то су делимично и доказали у судским процесима, али је "клупко почело да се одмотава" и због других ствари. Како год буде, радници ће, додаје, настојати да остваре своја права и накнаду за 240 породица које су угрожене.

- Наш проблем са "Вектра Боком" је за њих само кап у свему што су радили, а нама је то живот - објаснио је Рајак и рекао да "Вектра Бока" ове године није уплатила ни цент за боравишну таксу, за шта такође имају аргументован доказ. - На крају ће се утврдити да ни то није било по закону. Није ни пријава гостију била у реду јер су пријавили да их је у јулу било 757, а до 15. августа 575. Укупно су пријавили 10.000 ноћења, што је 30 одсто од оствареног.

Алтернатива Црна Гора поднела је недавно кривичне пријаве код Основног суда у Херцег Новом против бивших директора Инвестиционо-развојног фонда Црне Горе Предрага Почека, Пензијско-инвалидског фонда Душана Перовића, Завода за запошљавање Зорана Јелића, затим бившег министра одрживог развоја и туризма Предрага Секулића и извршног директора "Вектра Боке" Драгана Брковића. Пријаве су поднели, јер је Брковић, како наводе, уз њихове потписе којима су то "аминовали" постао власник "Вектра Боке", тако што је као гаранцију за инвестицију у хотеле вредне 60 милиона евра дао земљу поред Колашина површине 40.565 квадрата и пословне просторе на Жабљаку од 1.058 квадрата, а њихова вредност није ни приближна у односу на стечену имовину. Из Алтернативе наводе да је јасно да је реч о "коруптивном уговору са циљем стицања противправне користи".

ДУГОВАЊА

- "ВЕКТРА Бока" за порезе и доприносе радницима дугује више од 1,7 милиона евра, а укупна дуговања достижу скоро четири милиона - наводе у Алетрнативи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)