ЧЕТВРТИ ДАН ФЕСТИВАЛА "ЋИРИЛИЦОМ": Иван Негришорац о "Духу самопорицања"

В.К.

27. 08. 2021. у 11:12

ЧЕТВРТОГ дана фестивала Ћирилицом, који се у Будви одржава у организацији Народне библиотеке Будва и Удружења издавача Црне Горе, представљен је књижевни опус Ивана Негришорца, песника, професора теорије књижевности и креативног писања на Филозофском факултету у Новом Саду и председника Матице српске.

ЧЕТВРТИ ДАН ФЕСТИВАЛА ЋИРИЛИЦОМ: Иван Негришорац о Духу самопорицања

Фото: В.К.

- Пишући више пута о јесничком делу Ивана Негришорца указивао сам на чињеницу да у првом десетљећу 21. века, чији је цинични поглед готово идеалан наставак апокалиптичне јеке века који му је предходио, изнова изњедрио блиставо лице српског песништва. У том периоду, Иван Негришорац је један од аутора који је објавио своје књиге и који је вратио поезију и песнике властитим изворима, истакао је Селимир Радуловић, нако чега је реч узео Негришорац:

- Хвала вам што сте ми дали прилику да овде у Будви, у средини коју много волим, поново говорим, јер то није било могуће последњих петнаестак година. Хвала што се уравнотежавамо и доводимо до неке нормалне свести, мислим да је то значајно за Србију и за Црну Гору и за све људе света, истакао је Иван Негришорац, који је пред публиком читао делове из књиге "Камена чтенија", која говори о Црној Гори од примања хришћанства до данас и у потпуности је посвећена Паштровићима.

Из личних разлога, проф. др Мило Ломпар, неће, како је планирано вечерас одржати предавање на тему "Дух самопорицања", већ је предавање одржати Иван Негришорац са почетком у 21 сат.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)