СМЕЊУЈ КАТНИЋА, ХАПСИ ЦЕО КОЛЕГИЈУМ! Бура у Црној Гори због Беливука и Миљковића - ко је штитио криминалце?

В. К.

26. 08. 2021. у 18:30

ДЕМОКРАТСКИ фронт позвао је вршиоца дужности врховног државног тужиоца (ВДТ) Дражена Бурића да одмах разреши дужности главног специјалног тужилоца Миливоја Катнића, који је, "свесно и са умишљајем, покушао да обмане црногорску јавност".

СМЕЊУЈ КАТНИЋА, ХАПСИ ЦЕО КОЛЕГИЈУМ! Бура у Црној Гори због Беливука и Миљковића - ко је штитио криминалце?

Фото: В. К. С. Ђ.

Он су позвали и тужилаштво да одмах ухапси и отвори кривични поступак против свих чланова колегијума директора Управе полиције.

- Данас је црногорска јавност, коначно добила јасну и неспорну информацију да је менаџмент Управе Полиције на чијем је челу тада био Веско Дамјановић, кога је за В.Д. директора Управе полиције поставила Влада Здравка Кривокапића, скинуо забрану уласка у Црну Гору убицама Кавачког клана Беливуку и Миљковићу, казали су из ДФ-а.

- Позната је чињеница да је Миливоје Катнић у дубоким, личним, пријатељским везама и односима са Зораном Лазовићем који је био заменик директора УП и члан колегијума УП који је донео спорну одлуку, па постоји основана сумња да је Катнић покушао јавно да заштити свог побратима од кривичне одговорности, што само по себи представља кривично дело и довољан разлог да га ВД ВДТ Бурић одмах разреши дужности. Посебно, јер у свом поступању у овим процесима он јасно исказује своју личну повезаност са Лазовићем што га чини пристрасним и субјективним за обављање ове дужности. Посебно када треба да поступа у случајевима у којима се појављује интерес његовог побратима - наводи се у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)