ОБИЛАЗНИЦА - ПРИОРИТЕТ: Подршка Владе пројектима бокељских градова и Будве

В. В.

21. 08. 2021. у 06:34

ЈЕДАН од пројеката који бокељске и будванска општина планирају да кандидују за наредни капитални буџет Владе Црне Горе и који ће бити подржан је изградња заобилазница око градова у Боки.

ОБИЛАЗНИЦА - ПРИОРИТЕТ: Подршка Владе пројектима бокељских градова и Будве

Фото РТ ХН

За овај пројекат почеће и израда пројектне документације, речено је на састанку министра економског развоја Јакова Милатовића и министра финансија и социјалног старања Милојка Спајића са председницима которске, тиватске, херцегновске и будванске општине, који је одржан у Котору.

Нови капитални буџет биће спреман у новембру, а до тада у Влади очекују да из ова четири града кандидују што више пројеката, казао је Спајић.

- Желимо да поставимо пилот-пројекат јединствене листе за капиталне инвестиције за следећу годину. Очекујемо рекордан капитални буџет и желимо да баш ове четири општине кандидују што више пројеката. Поменуо сам да ћемо имати проблема због броја пројеката који ће бити кандидовани, а не са новцем. Коначно ћемо имати капитални буџет који ће моћи да одговори потребама свих грађана не само ове четири општине него целе Црне Горе - рекао је Спајић.

У име председника општина, на досадашњој сарадњи представницима Владе захвалио је Владимир Јокић, председник Општине Котор и истакао да постоји велико разумевање на релацији Влада - локалне самоуправе са приморја.

ДЕЦЕНИЈАМА У ФИОЦИ

- ПОСЕБНО охрабрује да можемо да кренемо са реализацијом и припремом важних инфраструктурних пројеката који ће овај регион значајно унапредити и створити предуслове да се из њега генерише још више новца. Резултат овог састанка биће реализација тих пројеката и заједничко старање да се реализују што брже - рекао је Јокић, уз опаску да су поједини капитални пројекти на овом простору "стајали у фиокама деценијама".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)