ПОЖАРИ ДИВЉАЈУ ПО ЦРНОЈ ГОРИ: Људи су исцрпљени, техника посустаје

Б. Дабић

10. 08. 2021. у 15:51

НИКШИЋКИ ватрогасци 20 дана се боре са ватреном стихијом. Ситуација са пожарима на територијама никшићке општине није боља. Све екипе су на терену, а штете огромне. Најугорженија је Трепча.

ПОЖАРИ ДИВЉАЈУ ПО ЦРНОЈ ГОРИ: Људи су исцрпљени, техника посустаје

Фото: Новости

- Данас, 10.августа, имамо шест екипа на терену, помажу нам и грађани који су се сами организовали, ми контролишемо читаву ту помоћ. Имамо и помоћ авио-хеликоптерске јединице и помоћ хеликоптера Војске Црне Горе - казао је начелник службе заштите и спашавања Никшић Славко Тадић  додајући да су пожари “ у Жупи,  па Броћанац, Обљај и Кобиљи до. Авиони су конкретно на Броћанцу, а авио-хеликоптерска јединица у Кобиљем долу".

- Људи су исцрпљени, техника посустаје. Улажемо  додатне напоре да поправљају камиони. Фали нам цистијерни, да имамо још десет камиона имали бисмо их где послати. Сви наши капацитети су на терену, и што се тиче људства и технике и дајемо свој максимум - каже Тадић.

Он додаје да су јуче имали већу штету на нивоу Горњих Трепача.

- Нажалост, против природе се не може, али ово није само природа, већ људски фактор потпомогнут високом температуром и ветром - казао је Тадић.

Пожари не јењавају ни на Цетињу. Скоро читава Катунска нахија гори.

Од пожара у Катунској нахији дим се види изнад Боке Которске.

Начелник Службе заштите и спашавања Цетиње Милош Ћећановић каже да што се тиче данашњег дана ситуација се није нимало променила набоље, ветар дува што отежава посао, те да је и данас у гашењу учествовала авио-хеликоптерска јединица Војске Црне Горе са три хеликоптера.

Ћећановић  каже, да  је огромна штета јер је велика шума изгорела.

У последњих неколико дана више лица је ухапшено у Подгорици и Никшићу због сумње за изазивање, подметање пожара.

Ни полиција ухапсила је прошле седмице Г.Ч. (19) због сумње да је подметнуо пожар у насељу Ћеменица.  Из Управе полиције су саопштили да је  предат на даљу надлежност тужиластву.

- Предмет је у фази је извиђаја. Дежурни тужилац Дејан Ђоројевић саслушао је Г. Ч., због кривичног дела изазивање опште опасности, након чега је пуштен да се у даљем току поступка брани са слободе, јер није било законског основа за даље задржавање лица, нити стављање предлога за одређивање притвора - казала је за Новости ПР Основног државног тужилаштва Никшић тужилац Вјера Мићуновић.

Према њеним речима, Основно државно тужилаштво у Никшићу предузима све мере и радње у циљу расветљавања одлучујућих чињеница поводом овог догађаја.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НАРАНЏАСТИ МЕТЕОАЛАРМ У ЦРНОЈ ГОРИ: Непогоде на северу земље, град изазвао велику штету на усевима