ПОЖАРИ У ЦРНОЈ ГОРИ: Ватрогасци улажу надљудске напоре да угасе ватру (ФОТО)

М. Д.

09. 08. 2021. у 17:45

НА територији пљеваске општине предходних дана било је активно неколико пожара од којих је најтежи у неприступачним пределима планине Бунетине на самој граници Националног парка Дурмитор.

ПОЖАРИ У ЦРНОЈ ГОРИ: Ватрогасци улажу надљудске напоре да угасе ватру (ФОТО)

Фото: Служба заштите и спасавања ЦГ

Припадници Службе заштите и спашавања у последњих недељу дана улажу надљудске напоре да локализују или под контролом одрже пожаре у пљеваљској општини.

Командир Службе заштите и спашавања Општине Пљевља, Горан Чавић изразио је бојазан, да ако се настави са поступцима неодговорних појединаца, ова служба неће моћи да одговори свим изазовима који се сваким даном налазе пред њом.

– Већ неколико дана у два наврата су локализовани, а потом угашени пожари на градској депонији на Трлици, док се пљеваљски ватрогасци већ трећи дан боре са пожаром на неприступачним врлетима Бунетине који прети да захвати и шуме у оквиру Националног парка Дурмитор. Захваљујући хеликоптерској јединици МУП-а Црне Горе и Директорату за заштиту и спашавање извршен је транспорт шест ватрогасаца наше Службе заштите испод врха планине Бунетина, који ће покушати да са стране са које до сада нису имали приступ локализују пожар. Услед повољних временских прилика, пре свега правца ветра, тај посао се за сада одвија без проблема, и верујемо да ће током дана, најкасније сутра пожар бити у потпуности стављен под контролу - казао је командир Службе заштите и спашавања Горан Чавић на званичној Фејсбук страници општине Пљевља.

Током јучерашњег дана ватрогасци-спасиоци гасили су још пожаре четинарске шуме у Козици, Градини и Косаници-Дрном брду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)