ПЕЋИ И ДАЉЕ ХЛАДНЕ: Најтежи период Никшићке железаре, некадашњег гиганта

В. К.

05. 08. 2021. у 07:39

ПРОИЗВОДЊА у Никшићкој железари "Тошчелик", некадашњем поносу црногорске привреде, која је требало да буде обновљена 4. августа, поново је одложена, и то за месец дана!

ПЕЋИ И ДАЉЕ ХЛАДНЕ: Најтежи период Никшићке железаре, некадашњег гиганта

Фото В. Кадић

Ову информацију саопштио је председник фабричког синдиката Жељко Рабреновић, додајући да је о новој одлуци обавештен из кадровске службе.

- Решења о продуженом плаћеном одсуству су у припреми и биће послата радницима на кућне адресе. За сада ће само Сектор одржавања остати да проверава машине и погоне, као и Сектор набавке у случају најављене евентуалне производње почетком септембра - рекао је Рабреновић.

- Радницима ће плате бити исплаћене у износу од 90 одсто.

Продужетак плаћеног одсуства за нас запослене значи само краткотрајну куповину времена, јер се и даље настављају агонија и неизвесност.

Пећи у фабрици су хладне од марта месеца по одлуци пословодства због нерентабилне производње и неповољних услова на тржишту и од тада око 270 радника живи у потпуној неизвесности. Запослени су тада послати на принудне одморе уз зараде од 70 одсто, да би касније након састанка пословодства са представницима Министарства економског развоја тај износ био коригован на 90 одсто. Страхују да неће бити испоштован ни нови најављени почетак рада 5. септембра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)