ПЛАНИРАЛИ УБИСТВО ЈОВАНА ЂУРОВИЋА: Акцијом циљаног трагања Баранин ухапшен у Бањалуци

Б.Дабић

04. 08. 2021. у 10:37

БАРАНИН Алмир Јаховић (26) ухапшен је у Бањалуци у акцији циљаног трагања. Он се потражује по потерници Интерпола Подгорица ради вођења кривичног поступка који се против њега води због кривичног дела стварање криминалне организације и тешко убиство у покушају.

ПЛАНИРАЛИ УБИСТВО ЈОВАНА ЂУРОВИЋА: Акцијом циљаног трагања Баранин ухапшен у Бањалуци

Фото: О. М.

Један је од шест особа против којих је полиција у септембру 2018. године, поднела крвичне пријаве након што је на  булевару у Бару пронађена импровизована експлозивна направа, за коју се сумња да је постављена на мотоцикл Баранина Јована Ђуровића – који је према полицјиским евиденцијама безбедоносно интересантно лице, вођа једног од криминалних кланова.

Крајем лета 2018. више особа је ухапшено због постојања основане сумње да су починили кривично дело стварање криминалне организације и кривично дело помагање, а у вези са кривичним делом убиство, што се односи на планирање извршења убиства постављањем импровизоване експлозивне направе на мотоцикл Ђуровића.

Тада су ухапшени: М.Н. (35) из Бара,  Е. Ц. (28) из Пећи, Е. Н. (28) и Д. М. (27) из Бара и Ђ. Ц. (27) из Будве, док је полиција интензивно трагала за А. Ј.и А.О, обојица из Бара.

- У заједничкој и координисаној активности службеника Управе полиције Црне Горе и полицијских службеника Државне агенције за истраге и заштиту и Министарства унутрашњих послова Републике Српске - Босна и Херцеговина, спроводећи активности циљаног трагања и размене оперативних података путем међународне оперативне полицијске сарадње, у Бања Луци је лоцирано и лишено слободе међународно тражено лице А.Ј. (26) из Бара, држављанин Црне Горе. Наиме, сумња се да је ово лице током јула и августа 2018. године у Бару и Будви, као члан криминалне групе у границама своје одговорности, учествовао у извршењу тешког кривичног дела, тешко убиство извршено у покушају на штету Ј.Ђ., наводи се у саопштењу Управе полиције.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)