ПРОТЕСТИ И ДАЉЕ ОПЦИЈА: Састаће се угоститељи и представници Института за јавно здравље

И. Д. С.

03. 08. 2021. у 08:12

ЗБОГ незадовољства актуелним епидемиолошким мерама, којима је за улазак у ресторане и кафиће неопходна потврда о примљеној вакцини или негативан тест на корону, протести туристичких посленика су и даље опција.

ПРОТЕСТИ И ДАЉЕ ОПЦИЈА: Састаће се угоститељи и представници Института за јавно здравље

Фото shutterstock.com

Да да ли ће их бити биће познато након састанка Удружења угоститеља с представницима ИЗЈЗ.

Најновије мере против короне разљутиле су угоститеље, јер како кажу, дискриминишу њихов сектор, али и због тога што су због забране рада у претходном периоду увелико на рубу егзистенције. Они су од надлежних органа тражили да их по хитном поступку ревидирају, те најавли масовне протесте уколико оне остану на снази.

Нове мере, како истичу угоститељи, неће им дозволити да покрију дефиците које имају због катастрофалне ситуације у туризму која траје још од прошлог лета. Како наводе у Црногорском удружењу угоститеља, дефиците претходне туристичке сезоне тешко је и побројати, али је, тврде, чињеница да је онај који је од највећег утицаја на свакодневицу сваког грађанина, буџетски дефицит, најизраженији.

- Мере, које су претходне сезоне биле на снази, и те како су допринеле да угоститељство буде, у најмању руку, девастирано - наводе угоститељи и додају да су такве грешке довеле угоститељске раднике на руб егзистенције.

- Такође, здраворазумном човеку је и више него јасно да могућност заразе вирусом није искључиво везана за угоститељске објекте, како то из најновијих, али и свих досадашњих мера Министарства здравља, произилази. Ипак, испоставља се да када год број заражених крене узлазном путањом, први и једини на удару су угоститељски објекти. Зашто је вожња аутобусом мање опасна него улазак у угоститељски објекат и да ли су продавнице и тржни центри пресвучени неким невидљивим слојем заштите за које наука нема објашњење, а кафане и ресторани су извор заразе сами по себи.

КРИТИКА

НОВЕ мере критиковали су и из Либералне партије наводећи да оне уносе хаос и урушавају туризам.

- Хаотична политика у избору и примени епидемиолошких мера више одмаже него што помаже. Држава се према угоститељима опходи као да је реч о маргиналној скупини - наводи се у саопштењу ЛП.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)