БОРБА: Провидан план Здравка Кривокапића и налогодаваца - Хоће да натерају Србе из Црне Горе да замрзе Србију!

Novosti online

02. 08. 2021. у 10:06

ФЕНОМЕН смене власти 30. августа прошле године, скоро годину дана касније, оголио је све скривене замке које је са собом донела наводна промена режила Мила Ђукановића, пише Дражен Живковић, оснивач "Борбе" чији текст преносимо у целости.

БОРБА: Провидан план Здравка Кривокапића и налогодаваца - Хоће да натерају Србе из Црне Горе да замрзе Србију!

Фото: AP Photo/Risto Bozovic

Узалуд је народ очекивао, макар минумум, а то је задовољење правде, то се изгледа неће десити. Пилот пројекат страних Амбасада звани Здравко Кривокапић добио је све инструкције и смернице на основу којих је владао Мило Ђукановић и ДПС.

Када је постало јасно да је ДПС прошлост, инострани центри моћи су кренули у реализацију пројекта да све буде исто, само да привремено нема ДПС-а.

Све тековине политике ДПС-а су остале нетакнуте, али буквално све, од спољне до унутрашње.

Циљ страних центара моћи у Црној Гори је један једини. По сваку цену раскинути односе између Срба у Црној Гори и Срба у Србији. Раскинути везе Подгорице и Београда. Уз прећутну сагласност Цркве у Црној Гори, која је заузврат добила климави Закон о слободи вероисповијести, како се не би даље мешала у оно што је план Запада.

Црква у Црној Гори је добила измену Закона, заузврат треба да прећути све оно што Кривокапић ради у циљу разбијања свих могућих веза између Београда и Подгорице. Тај план је смишљен у кухињама Запада.

Све оно што деценијама нису успели Мило Ђукановић и милиони уложени у тај пројекат, да се Срби из Црне Горе и Срби из Србије раздвоје по сваку цену, сада покушава да у дело спроведе извођач радова Здравко Кривокапић са помагачима унутар владајуће већине.

Ако након деценије катастрофалних односа са Србијом коначно добијеш шансу да те односе исправиш, а ти их не исправиш већ спољњу политику према држави Србији још више заоштраваш, онда је свима јасно да Амбасадама баш и не одговара то пријатељство две братске државе. И лаицима онда постаје јасно да је на сцени, за разлику од владавине ДПС-а, тиха акција спровођења у дело замисли страних Амбасада.

Јасно је коме данас у Црној Гори, али и мало шире, не одговара чак ни коректан комшијски однос две суседне државе.

План је да Србија има што мање пријатеља, поготово у региону, и да тако усамљена носи титулу негативца и дежурног кривца. Зато је Подгорица и изабрана да стави политичку омчу око врата Србији и да то не уради ДПС, јер је налогодавцима постало јасно да они не могу да изнесу тај пројекат, па је изабрана особа која је наводно блиска Цркви, да одради тај посао за иностране пројектанте.

И лаици виде да Влада Здравка Кривокапића не ради ништа конкретно, осим што води рат против званичне Србије од првог дана, на свим пољима. Што јавно, а много више иза кулиса. У ту сврху су ангажовани и медијски “експерти” из Србије, који о нашем трошку саветују премијера како да направи што више штете Србији.

Уместо политичког рата са мафијом и ДПС-ом, Кривокапић и компанија су изабрали рат са Србијом! Исто као и ДПС својевремено.

Јер, како другачије гледати на то да новој влади, која наводно жели да прекине континуитет владавине ДПС-а, први циљ по доласку на власт буде поновно признање лажне државе Косово и доношење срамне резолуције о Сребреници где се српски народ покушава прогласити геноцидним, што је корак даље у односу на власт Мила Ђукановића.

За скоро годину дана откад је пао режим ДПС-а, немамо ни једно хапшење, немамо расветљену ни једну аферу, али зато имамо рат са Србијом који је наметнула званична Подгорица.

Експеримент Балкан у режији наших европских пријатеља за сада одлично напредује, а Здравко Кривокапић и Алекса Бечић као њихове марионете имају један врло тежак задатак који Мило Ђукановић није могао да испуни:

Да натерају Србе из Црне Горе да замрзе Србију!

И буквално у тој једној реченици, једног од најутицајнијих мимера на друштвеним мрежама Господина Непријатног, је стао читав пројекат који већ нешто мало мање од годину дана покушава да изнесе Кривокапић са помагачима.

И можда би успели у томе, али има један “мали” проблем по њих, који на срећу неће моћи да реше. А он се зове Српска православна црква и Патријарх Порфирије. Док је јединства СПЦ-а, која је јединственија него икад, сваки пројекат Амбасада и Кривокапића по питању одвајања Срба на овим просторима је унапред осуђен на пропаст.

Што би рекао наш велики Његош: “Тврд је орах воћка чудновата, не сломи га, ал’ зубе поломи”!

(Борба)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)