МЕДОЈЕВИЋ: Да је ДФ хтео да влада са ДПС урадио би исто што и Кривокапић, изађите на изборе ако смете!

Novosti online

01. 08. 2021. у 17:24

КАДА је Кривокапић, само неколико дана након историјске победе 30.08. нама иза леђа склопио Споразум са Бечићем и Абазовићем, којим се јавно одрекао својих бирача и програма наше коалиције, било је јасно да се ради о човеку спорног каракетера, истакао је Небојша Медојевић.

МЕДОЈЕВИЋ: Да је ДФ хтео да влада са ДПС урадио би исто што и Кривокапић, изађите на изборе ако смете!

Небојша Медојевић, Фото ДФ

- ДФ је месецима покушавао да заштити изборну вољу народа и да спречи отворену издају и дилове са ДПС, на чему је Кривокапић упорно радио сваког дана.

- Прелазили смо преко његових лажи и петљавина, трпели увреде и понижења, смиривали незадовољства својих сарадника и наших сабораца са протеста, правили тешке и болне компромисе, надајући се да ћемо, ипак, успети да Кривокапића спречимо да изда и да направи дил са Ђукановићем.

- Након јавно објављених информација о синхронизованом деловању трећеразредног среског шпијуна Симијановића, који је имао задатак да координира делове Цркве, бивше власнике Вијести, Демократе и УРУ у постизању јединог циља њихових стварних власника ван земље, да се не допусти формирање Владе на основу изборне воље народа и да се ДФ елиминише из Владе - наводи Медојевић.

- То је био предуслов Ђукановића да се уђе у разговоре о мирној предаји власти, и да се након одређеног времена формира савез са “грађанистима”. Кривокапић је био пажљиво одабран, као бескарактеран прагматични опортуниста и егоиста који је за новац спреман да изда Цркву, народ са литија, 134 хиљаде бирача који су гласали за слободу, правду и промене.

- У периоду пре формирања Владе, са својим менторима, упорно је покушавао да се нагоди са Ђукановићем да се лидери ДФ осуде у ланим монтираним судским поступцима, како би му пут ка издаји био очишћен.

- Након невиђене бруке и преваре Патријарха СПЦ, кад је цела јавност видела да је он спреман да слаже и његову Светост, било је јасно да је Кривокапић, неповратно кренуо путем издаје и бешчашћа. Кад је Председник СДП у Парламенту јавно потврдио да је Кривокапич ишао код ВДТ Ивице Станковича, да га моле да Апелациони суд правоснажно осуди лидере ДФ, све је постало јасно свима.

- Марина Јочић није рекла ништа што у јавности и раније нисмо, са пуно аргумената, износили и раније. Кривокапић је спавач, кога су одређене агентуре подметнуле Цркви, најобицнија лажљива издајничка трања - каже Медојевић.

- Његов задатак је да покуша да спаси ДПС и уништи ДФ.

- Нажалост, у том његовом срамном и издајничком подухвату, има снажну подршку Демократа који, ево већ други пут, опструкцијама спречавају промене у тужилаштву и законску смену приватног тужиоца породице Ђукановић, Миливоја Катнића.

- Покушали смо све што је било у нашој моћи да у оквиру већине од 41 посланика које су грађани гласали да демонтирамо диктаторски режим Ђукановића, одбацимо његову дискриминаторску, антисрпску, антиправославну и мафијашку политику - навео је Медојевић.

- Време је да јавно констатујемо да Кривокапић, крупни капитал око концерна Вијести и Демократе нису спремни за политичке, економске, институционалне реформе којима би се направио одклон од режима, али што је још важније и од политике ДПС. Председник Скупштине је грубим кршењем Пословника и личном самовољом одбио да закаже Седницу Парламента и изјашњење посланика о тужилацком савету, укидању имунитета Петру Ивановићу и нема више подршку ДФ.

- Марина Јочић је прва жртва нове политике породице Кривокапић која ће се заснивати на сменама наших представника са позиција које су добили на основу изборног резултата и покушај дисциплиновања наших људи, по методама Ђукановића - каже Медојевић.

- Марина вам је показала да је ДФ политичка идеја иза које људи који су спремни да се за њу боре и у Влади, и у Скупштини и на улици и у затвору и у судници. И да се за ту идеју жртвују, за разлику од оних којима је власт и фотеља једина идеја. Није паметно чикати ДФ око храбрости. Идемо другови Демократе на изборе, ако смете. Ми несмо ни слагали ни издали, ни нашу Цркву, ни литије, ни наше бираче. Ми се не плашимо отварања тајних досијеа ни екслицитних снимака.

- Да смо хтели да владамо са ДПС урадили би исто што и Кривокапић. Али ми нисмо издајници. Нама је глас народа светиња. Јер Ми смо Фронт. Демократски Фронт. Слобода или ништа. Нема повлачења. Нема предаје - закључио је Медојевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)