РЕВАКЦИНИСАН ПОГРЕШНОМ ВАКЦИНОМ: Пљевљак након фајзера примио синофарм вакцину

М. Д.

01. 08. 2021. у 12:11

ПЕДЕСЕТПЕТОГОДИШЊИ мушкарац уместо Фајзром, ревакцинисан је кинеском вакцином након чега је, тврди, морао да затражи помоћ лекара.

РЕВАКЦИНИСАН ПОГРЕШНОМ ВАКЦИНОМ: Пљевљак након фајзера примио синофарм вакцину

Фото: М. Д.

Из Института за јавно здравље казали су да су од стране Дома здравља Пљевља информисани да је, тек након што је пацијенту одштампана потврда о вакцинацији "синофарм" вакцином, медицинска сестра уочила да је као прву дозу добио "фајзер" вакцину.

- Институт за јавно здравље је обавештен да је грађанину из Пљеваља уместо Фајзер вакцине, као друга доза дата "синофарм" вакцина. То пацијента не угрожава животно већ захтева праћење као и након сваке вакцинације, што је у конкретном случају и предузето - казали су из Института за јавно здравље додајући да је у више земаља света након добијене "синофарм" вакцине, као трећа доза дата "фајзер" вакцина онима који нису развили антитела.

- Дакле, у пракси су већ праћени ефекти комбиновања ове две вакцине - казали су из ИЈЗ додајући да је претходна потврда у систему поништена, а лекар је направио извештај у којем је описано чињенично стање.

Педесетпетогодишњак, који живи у Подгорици а пореклом је из Пљеваља најавио да ће тужити Дом здравља, јер је ревакцинисан "синофарм", уместо "фајзер" вакцином.

Он је за подгоричке “Вијести” казао да има здравствене тегобе.

- Нисам спавао целу ноћ. Имао сам повишену телесну температуру. И јуче и данас сам тражио помоћ доктора због повишеног крвног притиска, лупања срца и гушења, због чега су ми дали инјекције и терапију за срце - испричао је он “Вијестима”.

Напоменуо је да живи у Подгорици, где није могао да добије "фајзер" вакцину, па због тога дошао у Пљевља по прву дозу. Ревакцинација му је била заказана за 30. јул, због чега је поново дошао у Пљевља.

Истакао је да је предао папир о вакцинацији и два пута, медицинској сестри и доктору, рекао да је реч о "фајзер" вакцини.

- Измерен ми је кисеоник у крви, доктор је нашао моје податке у картону и рекао сестри да је у питању "фајзер". Сестра је све време причала на телефону - казао је он истичући да му је, непосредно након вакцинације, медицинска сестра рекла да је дала кинеску вакцину.

- О томе сам обавестио Институт за јавно здравље, а ја сам пошао код директорице Дома здравља. Медицинска сестра је све време плакала и извињавала се - испричао је он тврдећи да га нико од надлежних није позвао да пита како се осећа и има ли проблема након што је ревакцинисан погрешном вакцином, иако је имао здравствене тегобе.

Он је нагласио да ће затражити одговорност запослених у пљеваљском Дому здравља због пропуста.

Истакао је и да ће о наводним осталим неправилностима обавестити надлежне институције.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)