ЕМОТИВНО ВЕЧЕ У НИКШИЋУ: Уприличена свечаност за срећан пут Радмили Раичевић коју чека трансплантација бубрега у Турској (ФОТО)

В. К.

30. 07. 2021. у 22:53

У НИКШИЋУ је вечерас у ресторану "Вуков мост" уприличено вече за срећан пут у Турској оболелој Радмили Раичевић где ће се обавити трансплантација бубрега.

ЕМОТИВНО ВЕЧЕ У НИКШИЋУ: Уприличена свечаност за срећан пут Радмили Раичевић коју чека трансплантација бубрега у Турској (ФОТО)

Фото: В. К.

Донатор овог органа је боксерски шампион и велики човек Ратко Драшковић, док је одлазак на далек пут средства обезбедио Горан Ђуровић из Бара, кроз чије вене тече никшићка крв. Вече је протекло уз пуно емоција. Мајка Љиља није крила узбуђење.

- Све је у Божјим рукама. Хвала овим дивним људима. Успећемо,  казао је забринути родитељ, док нам се Радмила, видно расположена,  поверила да јој је Ратко од првог тренутка када су се упознали уливао  снагу и храбрио.

- На празник Светог Илије идемо на срећан пут. Вратићемо се здравији и јачи, додаје јунак ове приче, велики хуманиста Ратко Драшковић.

Баранин Горан Ђуровић казао је за Новости да, чим је чуо за ову акцију, није се двоумио да помогне са 44.000 евра.

Фото: В. К.

- Када нисам имао храбрости да део себе дам непознатој особи  као Ратко одлучио сам да целу акцију финансијски помогнем, што су у мојој компанији "Церово здушн подрзали, казао.је Ђуровић, најављујући нове хумане подухвате.

- Тата, твоје срце је највеће! Поносни смо на тебе. Да си.могао, знам, дао би оба бубрега. Чекају те Никшићани да у крцатом Спортском центру са једним бубрегом се опростиш од успешне боксерске  каријере, казао је Ратков син, Боско Драшковић, такође боксерски шампион.

Да ово вече протекне у најбољем светлу потрудио се Зоран Ђоројевић пријатељ Ратка Драшковића.

Нису се само Никшићани на челу са градоначелником Марком Ковачевићем и Барани окупили на овој узвишеној вечери него и Подгоричани, Беранци, пријатељи из Србије и Републике Српске.

- По свему.сто је урадио у свом животу и у.каријери први човек.града Никшића је Ратко Драшковић! Да нико није гласао за мене на изборима, доста би ми било да је то само учинио наш Ратко, који је био и остао оличење Никшића и Никшићана, казао је Ковачевић.

Владимир Божовић, прогнани амбасадор Србије у Црној Гори  поздравио је актере ове величанствене приче.

- Ово је велики гест хуманости. Рстко Драшковић није само велики спортиста него и велики човек. Ратко је витез православља, Никшића и Црне Горе који проноси славу свога града. Поносан сам што сам Нилшићанин, Црногорац и Србин. Овде сам дошао као брат и пријатељ Ратка Драшковић - рекао је Божовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)