ДЕМОКРАТСКИ ФРОНТ ПОЗИВА НА ОДГОВОРНОСТ: Иван Вуковић и руководиоци комуналних служби да поднесу оставке због пожара

Novosti online

30. 07. 2021. у 19:19

ГРАДОНАЧЕЛНИК Главног града Иван Вуковић треба да поднесе оставку због пожара на брду Горица, сопштили су из ДФ-а.

ДЕМОКРАТСКИ ФРОНТ ПОЗИВА НА ОДГОВОРНОСТ: Иван Вуковић и руководиоци комуналних служби да поднесу оставке због пожара

Фото: Фејсбук

У ДФ-у самтрају да би заједно са Вуковићем оставке морали поднијети руководиоци комуналних служби, Водовода, градске чистоће и ЈП Зеленило који нису очистили брдо Горица и тако омогућили да се деси ова катастрофа.

- За пожар на брду Горица, које се посебно чува у љетњим мјесецима, неко мора сносити одговорност, а то су они који воде Главни град, као и руководства комуналних служби, водовода, градске чистоће и ЈП Зеленило који нису очистили брдо Горица и тако су омогућили да се деси ова катастрофа.

У неком ранијем времену бољих власти у Подгорици, на том брду су увек дежурала ватрогасна возила и стражари, а такође је развучена и одржавана снажна водоводна мрежа која је предвиђена за гашење пожара, која ових дана није функционисала.

Очигледно је да су овога пута заказали најодговорнији људи града и да су због њихових грешака плућа Подгорице у потпуности уништена. Да није било правовремене интервенције авио-хеликоптерске јединице директората за ванредне ситуације и пожртвованости ватрогасаца вероватно би читаво брдо изгорело.

Није нам јасно шта са оставкама чекају градоначелник Вуковић и руководиоци поменутих служби. Зна се да су пожари свакодневна опасност у овим мјесецима, али ту чињеницу су пренебрегли они који то нису смјели. Уосталом, није довољно сликати се са цријевом и напртњачом, него организовати посао, како не би трпјели град и грађани - наводи се у саопштењу ДФ-а.

(Борба)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)