ЦРНОГОРСКИ АДВОКАТИ ПРЕКИДАЈУ ШТРАЈК: Адвокатска комора подржала протокол за измену закона о фискализацији

И. Д. С.

30. 07. 2021. у 18:20

ЦРНОГОРСКИ адвокати од понедељка прекидају штрајк након нешто више од два месеца. Струковна комора гласала је за протокол за измену Закона о фискализацији, а за прекид обуставе рада гласало је 417 адвоката, док је против било њих 243.

ЦРНОГОРСКИ АДВОКАТИ ПРЕКИДАЈУ ШТРАЈК: Адвокатска комора подржала протокол за измену закона о фискализацији

Фото Архива

Усвојени протокол подразумева да ће се формирати радне групе које би требало да усагласе решења која ће омогућити Управи прихода да благовремено и делотворно евидентира промет у плаћању код адвокатске делатности. Такође, обезбедиће поштовање независности и самосталности адвокатуре у складу са њеним уставноправним статусом.

У протоколу се наводи и да ће до краја године надлежни органи у примени постојећих законских прописа имати у виду овај протокол и намеру да се закон измени како би се пронашло прихватљиво решење за обе стране.

Након неуспелих преговора са представницима Министарства финансија, а поводом изузимања адвокатуре из Закона о фискализацији робе и услуга, адвокати су кренули у преговоре са Министарством правде, као посредником ресора Милојка Спајића и Коморе.

На састанку између представника Адвокатске коморе Црне Горе, министра унутрашњих послова Сергеја Секуловића и руководилаца Министарства правде, људских и мањинских права и представника Министарства финансија и Владе коначно је дошло до помака у преговорима, па су адвокати одлучили да прекину штрајк.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)