ЦРНА ГОРА У ОЗБИЉНИМ ПРОБЛЕМИМА: Медојевић саопштио поражавајуће вести

Novosti online

29. 07. 2021. у 18:33

ВЛАДА Црне Горе је за шест месеци пробила пројектовани годишњи буџетски дефицит предвиђен Законом о буџету за 2021. годину, истакао је председник ПЗП-а Небојша Медојевић.

ЦРНА ГОРА У ОЗБИЉНИМ ПРОБЛЕМИМА: Медојевић саопштио поражавајуће вести

Фото: Архива

Буџетом за 2021 годину предвиђен је дефицит буџета од 139 милиона за читаву годину, а Влада је, по сопственом признању, саопштила да је дефицит за шест месеци већ 160 милиона евра, казао је Медојевић.

- Рекао сам да је та пројекција дефицита нереална и да је Влада популистички и у пропагандистичке сврхе пројектовала износ дефицита од 139 милиона евра који је неодржив. Влада је данас признала да су моје процене биле тачне и да је дефицит за шест месеци већ 160 милиона  евра, што значи да је неопходан ребаланс буџета - рекао је Небојша Медојевић.

Влада је обманула и међународне финансијске институције и оваквим неозбиљним и неодговорним пројекцијама повећала ризик земље, што ће негативно утицати на привлачење страних инвестиција и на цену нашег дуга, тврди он.

- Наставља се аматерско и дилетантско управљање јавним финансијама земље, које наноси озбиљне штете држави. Од нелегалне продаје цигарета на улицама у првих шест месеци држава је оштећена за 35 милиона евра, колико износи рата кинеског кредита за аутопут - саопштио је Медојевић.

Он је поновиод да је министар финансија и социјалног старања Милојко Спајић увео праксу улагања новца пореских обвезника у високоризичне шпекулативне финансијске деривате, без информисања парламента и јавности о тим тајним аранжманима са инвестиционим банкама.

- Са посебном пажњом пратимо активности Министра Мајкија који је већ озбиљно угазио у криминалне активности међународног ранга. Ако је ушао у шверц цигарета, који је заустављен од међународног фактора, чекамо да видимо која је следећа криминална идеја на реду - рекао је Медојевић.

(Борба)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)