ДА СЕ УКИНЕ ОЗНАКА ТАЈНОСТИ: Нови извршни директор пљеваљског рудника о спорним уговорима

М. Д.

28. 07. 2021. у 18:26

НОВИ извршни директор Рудника угља АД Пљевља, Милан Лекић затражио је скидање ознаке тајности са спорних уговора који су склапани у Руднику.

ДА СЕ УКИНЕ ОЗНАКА ТАЈНОСТИ: Нови извршни директор пљеваљског рудника о спорним уговорима

Фото: Рудник угља

Он је упутио препоруку Одбору директора да скине ознаку тајности са уговора о ангажовању механизације трећих лица за потребе Рудника угља конкретно уговоре који су закључивани са никшићком фирмом „Атлас Монтенегро”.

- Имајући у виду медијске написе који су, протеклих неколико дана, третирали тему ангажовања механизације трећих лица за потребе Рудника угља АД Пљевља – конкретно од фирме „Атлас Монтенегро” из Никшића, желим као извршни директор и доскорашњи одборник у Скупштини општине Пљевља изразим апсолутно разумевање за овај вид активности, да поздравим интересовање Акције за социјалну правду (АСП), као и да охрабрим њихове колеге из невладиног сектора, али и медија, да наставе са испитивањем законитости пословања друштвено одговорних компанија какав је Рудник угља, при чему је апсолутно небитно да ли је реч о прошлим или актуелном руководству компанија - казао је Лекић.

Он је истакао да уговор који се претходних дана проблематизовао је пословни аранжман претходног руководства Рудника угља, који има статус пословне тајне. Он је саопштио да када је у питању ангажовање механизације трећих лица за потребе компаније није изричити противник таквих одлука руководства, уколико су оне оправдане.

-Међутим, такви уговори не смеу да се крију од очију јавности, ни да се склапају на штету компаније. С друге стране, Рудник угља мора да повећа капацитете своје механизације, на чему ћу интензивно радити у времену трајања свог мандата - закључио је Лекић.

                                  

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)