АЛЕКСА СЕ ПЕРЕ ЗБОГ СРЕБРЕНИЦЕ? Бечић ће гласати за Резолуцију о геноциду у Пиви и Велици - "Почео је процес суочавања са прошлошћу"

М. С.

28. 07. 2021. у 09:48

ПОЧЕО је процес суочавања са прошлошћу. Не политикантски, не свађалачки, већ процес који ће значити правду за све. Процес заснован на чињеницама, а не пристрасан, неуравнотежен и селективан приказ историјских факата, твитовао је председник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић.

АЛЕКСА СЕ ПЕРЕ ЗБОГ СРЕБРЕНИЦЕ? Бечић ће гласати за Резолуцију о геноциду у Пиви и Велици - Почео је процес суочавања са прошлошћу

Фото: Јутјуб/BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

- Клањам се свим више од 550 монструозно и неселективно убијених цивила у Велици, међу којима су била бројна деца и остарела лица. Зато ћу гласати за Предлог резолуције Демократа о геноциду у Пиви и Велици - написао је Бечић.

Грађани Велике су затражили доношење ове резолиције још пре шест година, али је то прећутано, а крајем децембра предлог резолуције о генициду у Велици и Пиви предао је ДФ, али се она није нашла ни на једном скупштинском заседању или пред Одбором за људска права.


 


 


 


 


 


 


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)