ОД ПЕТКА НОВЕ МЕРЕ У ЦРНОЈ ГОРИ: Туристи ће морати да испуне ове услове

Танјуг

26. 07. 2021. у 14:40

ЦРНА Гора ће уочи придруживању ЕУ дигиталном КОВИД сертификату добити Националну дигиталну КОВИД потврду која треба да буде у употреби од петка, 30. јула када се очекује да Влада објави кориговане мере у борби против корона вируса, саопштено је из Министарства здравља.

ОД ПЕТКА НОВЕ МЕРЕ У ЦРНОЈ ГОРИ: Туристи ће морати да испуне ове услове

Д. Миловановић

Како је раније најављено, у ноћне клубове, дискотеке и у унутрашњости угоститељских објеката моћи ће да бораве само они који испуњавају одређене услове, преноси ЦдМ.

Национална дигитална КОВИД потврда, по узору на ЕУ дигитални КОВИД сертификат, а која ће бити додатни дигитални алат за контролу и управљање пандемијом, садржаће податке о томе да је особа у целости вакцинисана или је примила прву дозу вакцине против КОВИД19 вируса, као и датум и време негативног ПЦР теста на КОВИД19 вирус, не старији од 72 сата.

КОВИД сертификат садржаће и доказ да је особа пребољела КОВИД19 инфекцију, односно доказ да је прошло мање од 180 дана од позитивног ПЦР теста или доказ о негативном брзом антигенском тесту (прихвата се БАТ који није старији од 48 сати).

У Црној Гори се прихвата ЕУ дигитални КОВИД сертификат као и сви дигитални сертификати који имају QР код, а постоји и решење и за туристе који поседују потврду о вакцинацији без дигитално потписаног QР кода.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)