РУШЕЊЕ УЗ УСТАШКЕ ПЕСМЕ! Црногорска Министарка просвете Весна Братић на удару остатака бившег режима

В. КАДИЋ

26. 07. 2021. у 12:20

МИНИСТАРКА просвете, спорта, културе и науке Весна Братић нашла се опет на удару "комитских група" и партије бившег режима Мила Ђукановић и то после свих до сада претрпљених увреда, срамних карикатура и оркестрираних напада присталица бившег режима.

РУШЕЊЕ УЗ УСТАШКЕ ПЕСМЕ! Црногорска Министарка просвете Весна Братић на удару остатака бившег режима

Фото В. К.

Највећи грех је што је Српкиња и верник СПЦ, али и што покушава да овај значајни ресурс ослободи вишедеценијских дукљанских и монтенегринских окова.

Посланички клуб СДП-а већ је покренуо интерпелацију за њену смену, док ће парламентарни Одбор за просвету одржати контролно саслушање министарке 30. јула, захваљући подршци УРА, која је део парламентарне већине!

Весна Братић, Фото Архива Новости

Политички аналитичар, проф. др Срђа Вукадиновић сматра да је министарка до сада направила два изванредна потеза - демонтажу ранијег руководства Универзитета Црне Горе које је, како наводи, огрезло било у непотизму и криминалу у Управном одбору и ректорату, и на тим местима поставила људе који немају "путера по глави".

- Значајна је и додела овогодишње Тринаестојулске награде, коју су добили људи који се не вежу ни за какве националне, религијске и политичке кругове или кланове. Ове две ствари неутралишу све њене пропусте и дају наду да ово министарство може и убудуће да повлачи добре потезе - каже за "Новости" Вукадиновић.

Уз атак на Весну Братић, присталице бившег Ђукановићевог режима своју "патриотску" борбу крунисали су скандалозном песмом - обрадом Томпсонове "Бојне Чавоглаве" , која је крцата увредама упућеним српском народу, председнику Србије и свештенству Српске правосавне цркве. Измењену верзију усташког хита пева извесни Јаков Бегић, а објављена је на каналу "Љубишки карневал".

ГЕНЕРАЛ БЕЗ ВОЈСКЕ

НА питање због чега ћути премијер Здравко Кривокапић, професор Вукадиновић одговара:

- Он је на жеравици јер нема подршку листе "За будућност Црне Горе" на чијем је челу био.

Има подршку Цркве и сада покушава да се примакне Демократама, а на другој страни кокетира са Ђукановићем и ДПС не би ли они подржали владу експерата. Кривокапић је генерал без војске, премијер који нема партијску базу и гласаче. Он ће можда жртвовати Весну Братић као што је жртвовао Лепосавића, да би сачувао своју позицију и нуклеус владе коју је формирао - оцењује Вукадиновић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)