ЕПИЛОГ КРВАВОГ НАПАДА У СТАРОМ ГРАДУ: Држављанин Србије добио кривичну пријаву због покушаја убиства

М. С.

25. 07. 2021. у 10:46

ЗБОГ сумње да је починио кривично дело убиства у покушају, криминалистичка полиција Центра безбедности Будва поднела је Вишем државном тужилаштву кривичну пријаву против држављанина Србије Николе Тиркајла (21), из Београда, који је након криминалистичке обраде уз пријаву предат тужилаштву.

ЕПИЛОГ КРВАВОГ НАПАДА У СТАРОМ ГРАДУ: Држављанин Србије добио кривичну пријаву због покушаја убиства

Фото: Управа полиције Црне Горе

Он се сумњичи да је у ноћи између петка и суботе покушао да у једном локалу у Старом граду у Будви убије мештанина Даниела Чоковића (23), наневши му ножем више убодних рана у пределу стомака.

Због учешћа у тучи, кривичне пријаве поднете су Вишем државном тужилаштву у Подгорици против држављанина Немачке Луке Турковића (22) из Манхајма, као и против Уроша Радовића (20) из Београда и Стефана Баровића (21) из Чачка.

Сумња се да су они тукли Чоковића, док му је Тиркајло наносио повреде ножем.

Како је саопштила Управа полиције, у првом сату суботе, полицији је пријављено да је у Старом граду у једном угоститељском објекту дошло до нарушавања јавног реда и мира и да је једно лице задобило повреде.

- Полиција је одмах изашла на лице места, извршила блокаду Старог града и извршила претрагу терена. Оперативне групе криминалистичке полиције које у вечерњим часовима покривају ово подручје града у циљу спречавања кривичних дела правовременом реакцијом спречиле су бекство осумњиченог. На лицу места је извршен увиђај којим је руководио државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици. Будванска полиција је прикупила податке од око 20 особа које су били учесници инцидента али и очевици и сведоци. У случај је укључен и ронилачки тим Противтерористичке јединице чији су припадници претрагом мора пронашли нож за који се сумња да је осумњичени користио приликом извршења дела. Криминалистичком обрадом полиција је дошла до сумње да је кривичном делу претходнио вербални и фитички конфликт две групе лица које су боравиле у угоститељском објекту, саопштила је полиција поводом крваве туче у Будви.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)