КОМИТЕ УСТАШКОМ ПЕСМОМ ПРЕТЕ СРБИМА: Морбидна црногорска верзија "Чавоглава", ударили на СПЦ и Вучића (ВИДЕО)

Новости онлине

24. 07. 2021. у 08:53

Na ЈУТЈУБУ је објављена усташка песма Марка Перковића Томпсона, али овај пут у изведби црногорских комита, kanalu objavljena je verzija ustaške pesme „Bojne Čavoglave“.

КОМИТЕ УСТАШКОМ ПЕСМОМ ПРЕТЕ СРБИМА: Морбидна црногорска верзија Чавоглава, ударили на СПЦ и Вучића (ВИДЕО)

Фото: В. К.

Наиме, текст поменуте песме је измењен али суштина је остала иста – морбидна и застрашујућа порука упућена српском народу који је доживео геноцид у Независној држави Хрватској од стране усташа.

Подсетимо, ова песма коју пева декларисани усташа Марко Перковић Томпсон много се пута чула на "патриотским" скуповима на којима се претило Србима.

У опису снимка пише да су последњи избори у Црној Гори довели до великих немира на црногорским улицама.

- Након што је победу на изборима однела просрпска коалиција „За будућност Црне Горе“, грађани су организовали протесте од којих је највећи одржан у Цетињу, а који је остао запамћен по певању хрватских националних песама с почетка 90-их. Већ од раније огорчени Црногорци због чињенице што њихова црква нема аутокефалност, додатно су распламсали националне страсти након резултата избора, а цетињски "Патриотски скуп" остао је запамћен по певању хрватске домољубне песме "Бојна Чавоглаве" - пише у опису овог видеа.

У песми се прети и омаловажава српски народ, Српска православна црква као и председник Србије Александар Вучић.

(ИН4С)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (20)