РЕАГОВАЊЕ ДЕМОКРАТСКОГ ФРОНТА: Кривокапић чини све да Србију представи као реметилачки фактор

В. К.

23. 07. 2021. у 14:47

ДЕМОКРАТСКИ фронт је раговао на изјаву премијера Здравка Кривокапића да су експозитура Србије, те да Београд подржава њих, а не оне који су заиста на власти.

РЕАГОВАЊЕ ДЕМОКРАТСКОГ ФРОНТА: Кривокапић чини све да Србију представи као реметилачки фактор

Фото: Фејсбук

Ниаме, из ДФ кажу да је добро познато да су они експозитура свога народа, што се се, како наводе, за Кривокапића не може рећи.

 - Он чини све како би Србију и Србе представио као реметилачки фактор на Балкану, то му представља основно политичко деловање откад је изабран за премијера. Зато се заслужено сестио у исти каталог политичара где се налазе Секула Дрљевић, Новак Килибарда и Мило Ђукановић јер усвајањем Резолуције о геноциду у Сребреници први покренуо најновију антисрпску акцију из Подгорице. Претекао је све друге антисрбе из Сарајева, Загреба, Приштине и Тиране - стоји у саопштењу ДФ.

Они су казали да би Кривокапић могао бити легитиман премијер да има 27 посланика подршке.

- Љути се на ДФ јер има већину, а у ствари мрзи себе што је мањина. Један као ниједан, рекао би наш народ. И то један са којим Бечић управља слично као са кућним љубимцем. Знамо да му не пада лако Бечићево шефовање, али шта ће, мора се, задржати фотеље је најважнији циљ обојици.

У том политичкм савезу кажу да када би Кривокапић знао да има подршку већине, он би покренуо питање властитог повјерења.

- Држи се за функцију и рачуна на образ ДФ-а који неће никада са ДПС-ом, иако је он са ДПС-ом покретао против Демократског фронта и српског народа читав низ иницијатива и урадио највише што је могао на њихову штету - стоји у саопштењу.

Највећу ефикасност, како се наводи, премијер показује на честим састанцима са Ђукановићем јер са њим, како су казали у ДФ-у, одмах договори све, а са ДФ-ом није желио ништа.

- Здравко подсећа на неког трагичног јунака из бајки који преваром зграби нешто што му не припада, у конкретном случају фотељу, и мисли да му је сигурна све док седи на њој или је држи на оку окружену плаћеним обезбеђењем. Њему је небитно шта народ мисли о томе, па властиту неодговорност демонстрира и изјавама да ће ако треба и ланцима се везати за столицу како му је нико не би преузео до 2024. године.

Поручују да је актуелна влада подбацила и учинила све супротно од онога за шта су грађани гласали 30. августа.

- Могу се Кривокапић и његова екипа правити луди на те чињенице, али је то више него јасно. Нека се труде колико хоће да створе лажног непријатеља у Београду, али то је ћорав посао. Највећи су непријатељи они сами себи, а народ 30 година није пристао на Ђукановићеву антибеоградску причу, чији су активни настављачи представници владе, па неће ни сада - закључује се у саопштењу ДФ-а.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)