ПРОМЕНЕ У МИТРОПОЛИЈИ ЦРНОГОРСКО-ПРИМОРСКОЈ: Секретар Митрополије Обрен Јовановић, нови намесник Херцегновски

М.С.

16. 07. 2021. у 11:31

У МИТРОПОЛИЈИ црногорско-приморској дошло је до првих промена о чему се говоркало након што је изабрани митрополит Јоаникије стигао на Цетиње, без обзира што још увек није уведен у трон митрополита.

ПРОМЕНЕ У МИТРОПОЛИЈИ ЦРНОГОРСКО-ПРИМОРСКОЈ: Секретар Митрополије Обрен Јовановић, нови намесник Херцегновски

ФОТО: МЦП

Наиме, протојереја-ставрофора Обрена Јовановића, досадашњег секретара Митрополије црногорско-приморске Митрополит Јоаникије је на данашњем сабрању представио као новог архијерејског намесника херцегновског.

- Лепе ствари се догађају у Боки. Дошао вам је и секретар Митрополита црногорско-приморског, Амфилохија блаженопочившега отац Обрен, који је двадесет година верно служио и био први сарадник нашем блаженопочившем Митрополиту. То дело је обавио часно и поштено, без икаквога зазора и фалинке и замерке. Стекао је велико искуство, рекао је Владика Јоаникије, на свечаном обележавању славе храма Полагања ризе Пресвете Богородице у Бијелој.

ФОТО: МЦП

- Истакао је да служба коју је на Цетињу вршио отац Обрен није нимало лака.

- И отац Радомир Никчевић је својевремено затражио да буде разрешен од те службе – затражио је и отац Обрен. И ја сам гледао шта могу, јер је већ све попуњено, али отац Радомир је опет дао један сјајан предлог да се он повуче – видите како је то важно! – са службе архијерејског намесника херцегновског и да ту службу преузме отац Обрен. Хвала и оцу Обрену и посебно и оцу Радомиру на том таквом људском и црквеном потезу. Али, посебно хвала оцу Обрену који је толико година служио на тешкоме месту. И наравно, ред је да му се изађе у сусрет. И надам се да ће му ова служба бити нешто лакша - казао је изабрани Митрополит црногорско-приморски Јоаникије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)