ПЕРОНИ ЗВРЈЕ ПРАЗНИ, ПУТНИКЕ „КУПЕ“ ПО УЛИЦАМА - У предузећу „Викторија експрес“, закупцу станице у Беранама, траже интервенцију инспекција

М. С.

15. 07. 2021. у 14:12

АУТОБУСКИ превозници, чак њих 26 од 30, колико их има регистроване линије са свраћањем у Беранама, понашају се незаконито, угрожавајући безбедност путника, учесника у саобраћају, кршећи свесно прописе.

ПЕРОНИ ЗВРЈЕ ПРАЗНИ, ПУТНИКЕ „КУПЕ“ ПО УЛИЦАМА - У предузећу „Викторија експрес“, закупцу станице у Беранама, траже интервенцију инспекција

Фото: М. С.

Уместо на перонима, путнике у своје аутобусе примају, али и искрцавају на ''стајалиштима'' на беранским улицима и приградским насељима.

Ово тврде из предузећа ''Викторија експрес'', које је од Привредног суда закупило аутобуску станицу у Беранама, некада једну од најфреквентнијих у Црној Гори, после оне у Подгорици и Будви, тражећи коначно интервенцију надлежних инспекцијских служби, које остају неме на њихове захтеве, дозвољавајући хаос на беранским улицама, али и непоштовање прописа.

Фото: М. С.

 

-Превозници се ''правдају'' обавезама које према њима по основу продатих карата, има некадашњи власник аутобуске станице компанија ''Симон војаж''. Ми смо се међутим и писмено обавезали да ће им све продате карте за линије њихових фирми бити исплаћене по динамици која њима одговара. Међутим, они и даље настављају да крше прописе и нама наносе директну штету. Позивамо државне органе да коначно стану на пут оваквом понашању превозника, од којих само четири поштују прописе и путнике укрцавају и искрцавају на аутобуској станици - кажу из Викторија ескпреса.

''Симон војаж'', некада највечи аутопревозник на северу Црне Горе, завршио је у стечају уз велике обавезе према добављачима и компанијама чији су аутобуси били редовни на перонима аутобуске станице у Беранама, а према слову уговора о закупу, ''Викторија експрес'', нема никакве обавезе према њима, осим оних које буду настале у време њиховог управљања станицом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)