ВАЖНО ЗА КАМИОНЏИЈЕ! Привремена забрана саобраћаја на деловима магистралних путева у Црној Гори

Б. Дабић

15. 07. 2021. у 10:56

ОД данас је на снази привремена забрана саобраћаја за теретна возила чија највећа дозвољена маса прелази 7,5 тона, на деловима магистралних путева, сваким даном од 17.00 до 22.00 часа.

ВАЖНО ЗА КАМИОНЏИЈЕ! Привремена забрана саобраћаја на деловима магистралних путева у Црној Гори

Фото: Б. Д.

Саобраћај се забрањује сваким даном од 17.00 до 22.00 часа на деловима магистралних путева: М-2: Подгорица–Сотонићи–Петровац, М-2 и М-4: гранични прелаз Дебели Бријег – Херцег Нови–Котор–Тиват–Будва–Бар–гранични прелаз Сукобин као и на магистралном путу М–2.3: Подгорица–Цетиње–Будва. Привремена забрана саобраћаја за теретна возила је на снази до 1.септембра.

- Услед очекиване појачане фреквенције саобраћаја у наредном периоду, на појединим путним правцима у Црној Гори и постојања могућности за његовим отежаним одвијањем, у циљу стварања неопходних предуслова за несметан промет саобраћаја људи, возила и роба, забрањује се саобраћај теретних моторних возила чија највећа дозвољена маса прелази 7.5 тона од 15. јула до 1. септембра 2021. године на наведеним деловима магистралиних путева - наведено је из Управе полиције.

Ова забарана се не односи на возила са првенством пролаза, возила за одржавање путева и ПТТ инсталација, возила за помоћ на путу, специјална возила за превоз животиња, бетона и асфалтне масе као и хладњаче које превозе кварљиву робу.
Такође, забрана саобраћаја теретних возила на деоници Дебели Бријег–Херцег Нови–Котор се не осноси ни на возила за превоз опасних материја на делу магистралног пута М-2 гранични прелаз Дебели Бријег преко Херцег Новог и Каменара до кружног тока у месту Липци.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)