Театар апсурда у Сарајеву: ДРИТАНУ СЕ САДА НЕ СВИЂАЈУ НИ ИЗЈАВЕ ИЗ СРБИЈЕ

Новости онлине

10. 07. 2021. у 13:21

ПОТПРЕДСЕДНИК Владе Црне Горе Дритан Абазовић, који ће сутра у Поточарима присуствовати комеморацији поводом годишњице злочина у Сребреници, рекао је данас на конференцији за новинаре у Сарајеву "да није задовољан изајавама Београда у последње време".

Театар апсурда у Сарајеву: ДРИТАНУ СЕ САДА НЕ СВИЂАЈУ НИ ИЗЈАВЕ ИЗ СРБИЈЕ

Фото: ЕПА

- Оне ни на који начин не доприносе умањењу тензија. Можда постоји доза одговорности и са наше стране. Оно за што ја навијам је да превазиђемо недоумице у џентлменском дијалогу. Верујем да ће и са друге стране превладати тај концепт и да ћемо ово што се дешава у последње време тумачити као инциденталну епизоду.

Тако су из визуре црногорског вицепремијера и изјаве из Србије постале проблематичне. Додуше, рекао је Абазовић да "можда постоји" одговорност и са црногорске стране. Али оно што је заборавио да каже да је међу тим "можда" најмање пет потеза актуелне власти у Подгорици који су директно уперени против српског народа и државе.

Најпре, влада у којој седи Абазовић и која је формирана уз пресудну помоћ просрпских бирача одбила је да потпише Темељни уговор са СПЦ што је било и кључно предизборно обећање. Затим, одбили су да врате претераног амбасадора Србије, потом су сменили министра правде Владимира Лепосавића, који се изјашњава као Србин, практично због вербалног деликта о Сребреници.

Онда је као шлаг на торту дошла Резолуција о Сребреници која је по својој садржини гора од фамозног британског документа који је доживео дебакл у Уједињеним нацијама 2015. године.

И на концу, одлучили су да 400 вакцина против короне пошаљу припадницима Косовских безбедносних снага, који се ових дана увелико припремају за евентуалну интервенцију на северу Косова и Метохије, што је обелоданио и премијер привремених институција Аљбин Курти.

Све ово није "инцидентна епизода", како каже Абазовић, већ очигледна намера да се нашкоди Србији и њеном руководству и свакако није случајност да се поклапа са долазећом дипломатском битком за статус наше јужне покрајине.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)