РИСТО ЈОВАНОВИЋ ОСТАЈЕ У ПРИТВОРУ: Суд лажне државе одбацио жалбу момка који је на Газиместану бранио монахињу

Танјуг

09. 07. 2021. у 17:45

АПЕЛАЦИОНИ суд у Приштини одбацио је жалбу на притвор у случају Риста Јовановића који је за Видовдан ухапшен на Газиместану, изјавила је адвокатица оптуженог Јована Филиповић.

РИСТО ЈОВАНОВИЋ ОСТАЈЕ У ПРИТВОРУ: Суд лажне државе одбацио жалбу момка који је на Газиместану бранио монахињу

Фото: Принтскрин

Основни суд у Приштини је крајем јуна месеца одредио једномесечни притвор Ристу Јовановићу из Подгорице. Он се терети за "изазивање националне, верске мржње и нетрпељивости".

Адвокат Јована Филиповић казала је за РТВ КиМ да је након уложене жалбе Апелационом суду, она одбијена.

- Достављено нам је решење Апелационог суда којим је жалба одбијена као неоснована и потврђено решење Основног суда у Приштини - навела је је Филиповићева.

Она је додала да је данас суду доставила захтев за одбацивање оптужнице и приговор на доказе, те да очекује да оптужница против Риста Јовановића буде одбачена.

- Суду је достављен списак с великим бројем сведока, лица која су све време била поред њега на Газиместану и који једини имају непосредна сазнања о томе да ли је Ристо изговарао оно што му тужилаштво ставља на терет - закључила је адвокатица.

  • Подсетимо, Ристо Јовановић је ухапшен 28. јуна на Газиместану након што је покушао да укаже да је непотребан полицијски претрес торбе монахиње која је излазила из ограђеног простора меморијалног комплекса.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ВУЧИЋ: Ја се не борим ни за Путина, ни за Бајдена, већ за своју земљу

ВУЧИЋ: Ја се не борим ни за Путина, ни за Бајдена, већ за своју земљу

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је данас да се он не бори ни за Владимира Путина, ни за Џозефа Бајдена, већ за грађане Србије и државу Србију, и да га не интересује шта имају да му поруче страни лидери, већ да гледа да у овим тренуцима Србија не буде на њиховом удару.

28. 09. 2022. у 13:20

Коментари (4)

КИША ЈЕ ПАДАЛА НА КРСТОВДАН: Шта то значи по народним веровањима