КАМЕРЕ НА ШКВЕРУ: Видео-надзор за сигурност у херцегновској градској луци

В.В.

07. 07. 2021. у 20:23

ДРУГИ тендер који је расписала херцегновска Агенција за газдовање луком за набавку опреме за мониторинг и других пратећих садржаја који недостају да би се обезбедила већа сигурност у луци биће реализован почетком септембра.

КАМЕРЕ НА ШКВЕРУ: Видео-надзор за сигурност у херцегновској градској луци

Фото Танјуг

Према речима директора Агенције, Божа Укропине, реч је о малој модерној хидрометеоролошкој станици и опреме за комплетан мониторинг.

 - Канцеларију ћемо опремити новим компјутерима. Завршавањем тендера до краја септембра, надам се успешно, преузећемо бригу о луци видео надзором, односно све оно што је до сада радила приватна фирма за обезбеђење имовине – објаснио је Укропина.

Осим побољшања сигурности постављањем сигурносних камера у луци Шквер биће омогућене и значајне финансијске уштеде.

 – Реч је о сигурности објеката и пловила који су у самој луци. Имаћемо комплетан надзор у акваторијуму градске луке и на Шеталишту, где свакодневно имамо кршење саобраћајних прописа. То ће значити уштеду у средствима, јер кад плаћате сваког месеца, издатак једној малој агенцији је заиста био велики за физичко обезбеђење – објаснио је Укропина.

Вредност тендера је између 30 и 40 хиљада евра, а средства су обезбеђена из ИПА пројекта "Регал Портс" који се реализује кроз прекограничну сарадњу малих лука Италије, Албаније и Црне Горе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)