ПЛАНИРАЛИ УБИСТВО БЕЛИВУКА: Подигнута оптужница против шесточлане криминалне организације

С. Ђ.

07. 07. 2021. у 14:04

СПЕЦИЈАЛНО државно тужилаштво подигло је и доставило Вишем суду оптужницу против групе која се сумњичи да је у јануару планирала ликвидацију Београђана Вељка Беливука званог Веља Невоља и његовог пријатеља Марка Миљковића, које важе за особе блиске кавачком клану.

ПЛАНИРАЛИ УБИСТВО БЕЛИВУКА: Подигнута оптужница против шесточлане криминалне организације

Фото: Н. Фифић

Како поуздано сазнајемо, оптужница је подигнута против Јанка Вукадиновића, Радована Станишића, Милете Јовановића, Алмире Мујахоџић, Момчила Милића и Душана Ивановића.

Током истраге којом је руководио специјални тужилац Саша Чађеновић, тужилаштво је осим доказа против ове криминалне групе, обезбедило и два сведока сарадника, који су током истраге ухапшени. Један од њих је првобитно ухапшен због сумње да је припремао ликвидације, за које је било одређено и више од милион еура.

- За дело у Тивту према држављанима Србије било је одређено између 700 хиљада еура и милион и 300 хиљада еура - казао је крајем јануара на конференцији за медије специјални тужилац Чађеновић.

И поред тога што је на почетку ове истраге било речи да је иста криминална група планирала убиство једног од вођа кавачког клана Слободана Кашћелана, како поуздано сазнајемо, тог дела нема у оптужници тужиоца Чађеновића.

Према првим резултатима истраге, план његове ликвидациије је био да неко од осумњичених 22.јануара прође мотором поред аутомобила у којем се из Котора ка Подгорици возио вођа "кавчана" и на крову возила постави експлозивну направу велике разорне моћи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)