РЕАГОВАЊЕ ДЕМОКРАТСКОГ ФРОНТА: Мисле ли Демократе са ДПС-ом да дођу до 41 посланика за подршку Бечићу?

В.К.

02. 07. 2021. у 08:29

ДОБРО би било да Демократе кажу шта и како мисле, без договора са парламентарном већином, да дођу до чаробне формуле којом подршку од 14 посланика, коју тренутно има председник Скупштине Алекса Бечић, могу претворити у подршку 41 посланика, наведено је у саопштењу Демократског фронта.

РЕАГОВАЊЕ ДЕМОКРАТСКОГ ФРОНТА: Мисле ли Демократе са ДПС-ом да дођу до 41 посланика за подршку Бечићу?

Фото Скупштина ЦГ

Ако мисле да до броја 41 дођу уз подршку ДПС и њихових сателита, који ових дана хвале и величају до неслућених висина њиховог председника Алексу Бечића, нека јавно кажу грађанима Црне Горе.

Међутим, варају се ако мисле да од броја 14 могу доћи до броја 41 заменом цифара, јер та врста рокаде цифара је немогућа мисија без новог договора и превредновања међусобних односа. Заправо, Демократе су ушле у расправу са ДФ због тога сто су они преузели да бране Здравка Кривокапића због непотписивања Темељног уговора са СПЦ, због њихове срамоте и заједничког гласања са ДПС и због кварења односа Црне Горе са Србијом.

Истину коју знају сви на овом простору је да Андрију Мандића не може нико да уцењује и да га присили да одступи од властитих уверења, а за Алексу и Богдановића се то не може рећи. Од времена СНП до данашњих дана променили су много тога.

Зато им је лако да лажу о Андрији, јер када већ могу себе да лажу зашто не би онда и друге.

Узалудна је тактика да више пута поновљена лаж може постати истина, кроз спиновање и свакодневно понављање лажи како Андрија Мандић напада Цркву и њене владике и епископе.

Колику је подршку давао Андрија Мандић својој СПЦ најбоље знају грађани Црне Горе, наше владике и патријарси. Управо је њој веровао, а њихове процене и захтеве поштовао.

А колико је њега подрзавала СПЦ то најбоље знају Андрија и високи црквени достојанственици са којима је дуги низ година заједнички радио на одбрани нашег националног и верског идентитета.

Најбољи доказ да су Андрији Мандићу и ДФ-у највише веровали блаженопочивши патријарх Иринеј и митрополит Амфилохије је отворена подршка коју су у пресудном тренутку за Цркву, дали коалицији "За будућност ЦГ". Демократе, на челу са Алексом Бечићем, нису били дорасли том историјском задатку, јер да јесу њих би отворено подржале владике и патријарх СПЦ. Мудри и паметни људи, а нарочито црквени великодостојници, знају да се  историјски велики задаци могу поверити само онима који то могу да изнесу, које нико не може уценити и који никада нису и неће издати.

А сто се тиче Брана Мићуновића, њега је у Скупштини Црне Горе први прозвао Андрија Мандић, недуго након убиства испред КБЦ. И то тада, када је Мићуновић био у пуној снази и са много већим утицајем од данашњег, а потом су то наставили да раде многи. Данас по остарелом Мићуновићу скачу многи и стално позивају додатно друштво за гажење. Када је Андрија прозвао Брана Мићуновића није тражио никог другога да га прати, а о њему има исто лоше мишљење данас као што је и тада.

На крају, ми за Демократе имамо само једно питање: да ли је четверцу Бечић, Богдановић, амбасадор Лековић и адмирал Самарџић, било лепо у Бриселу? Ако јесте, онда се радују њихови фанови, не само у ЦГ, него и у Бриселу - закључују из Демократског фронта.                                       

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)