ПРВО ПРОТЕСТ, ПА БОЈКОТ НАСТАВЕ? Родитељи траже да се обезбеди објекат за децу

И. Д. С.

23. 06. 2021. у 06:00

ПОХАЂАЊЕ наставе у учионицама од марта прошле године зависи од епидемиолошке ситуације за готово све црногорске ђаке.

ПРВО ПРОТЕСТ, ПА БОЈКОТ НАСТАВЕ? Родитељи траже да се обезбеди објекат за децу

Фото зунс.ме

Ипак, не и за ученике подгоричке Основне школе "Владимир Назор" који од фебруара наставу прате од куће, јер постоји опасност од урушавања зграде. Родитељи чија деца похађају ту школу у четвртак ће организовати протест са захтевом да се хитно нађе решење за редовно присуствовање часовима. У супротном ће, поручују, бојкотовати сваки вид наставе.

Како је недавно саопштено из Министарства просвете, могуће решење за ученике ове школе је да наставу похађају у објекту касарне Маслине, али и да део ђака, уз обезбеђен превоз, буде распоређен у основним школама "Марко Миљанов" и Саво Пејановић".

У Савету родитеља ОШ "Владимир Назор" тврде да још нису добили информацију ни о том или било којем другом могућем решењу, те ће у четвртак, у 18 сати одржати протестни скуп испред те образовне институције.

- Захтевамо да нам се обезбеди објекат у којем ће сва деца наше школе похађати наставу, у супротном, не пристајемо ни на какве друге компромисе - поручили су родитељи.

Како истичу, за алтернативно решење које предвиђа организовање наставе у касарни Маслине, сазнали су из медија и радо ће га прихватити уколико бољег нема.

-Наглашавамо да сва деца морају бити заједно, без распоређивања по другим школама, у супротном ћемо бојкотовати сваки вид наставе. Позивамо све надлежне институције и све остале који сматрају и желе да нам помогну, да то учине што пре - додају у саопштењу.

КОНАЧНА ОДЛУКА

ЗБОГ оштећења и неиспуњавања безбедносних стандарда, које су утврдили стручњаци Грађевинског факултета, објекти ОШ "Владимир Назор" су почетком године стављени ван употребе, а од тада ђаци похађају наставу искључиво онлајн. Коначна одлука о томе да ли ће објекти бити адаптирани или ће бити саграђени нови још није донета, али је извесно да ће тај посао потрајати и да ће ђаци септембар дочекати у неким другим учионицама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)