ВУКШИЋ НИЈЕ СПОРАН? Влада Црне Горе именовала шефа АНБ, коначну реч даће суд

С. Ђокић

22. 06. 2021. у 19:47

ПРИЛИКОМ именовања Дејана Вукшића за директора Агенције за националну безбедност (АНБ) испоштована је сва законска процедура.

ВУКШИЋ НИЈЕ СПОРАН? Влада Црне Горе именовала шефа АНБ, коначну реч даће суд

Фото АНБ

То стоји у званичном саопштењу које је достављено из Владе уз подсећање да је Влада 17. децембра 2020. одредила Вукшића за вршиоца дужности директора АНБ-а.

"Влада је 21. јануара 2021. године упутила Скупштини Црне Горе допис којим је, сагласно наведеним одредбама, истој достављен Предлог за именовање директора Агенције за националну безбедност ради давања мишљења. Обзиром на то да Скупштина није доставила Влади тражено мишљење, иако је Одбор за одбрану и безбедност након достављеног предлога заседао и одржао више седница, али у дневни ред ниједне седнице није желео да уврсти наведени предлог за давање мишљења, због "очигледне опструкције" одбора 27. маја.2021. године премијер је упутио допис којим је обавестио Скупштину да Вукшићу стање в. д. директора истиче 17. јуна и да је у што хитнијем року потребно Влади доставити мишљење Скупштине на предлог да се он именује за директора АНБ-а, пише у допису Владе.

Додаје се да је након тога председник Скупштине од Одбора за одбрану и безбедност затражио да закаже седницу ради давања мишљења на предлог о именовању, на шта је председник одбора, посланик Милан Кнежевић, писмом одговорио да одбија да закаже седницу.

То је био разлог да сам Кривокапић сазове седницу Одбора за безбедност и одбрану за 11. јун с предлогом именовања директора АНБ-а, којој су приступили премијер и Вукшић. Због недоласка већине чланова одбора седница није одржана.

О томе да ли је испоштована процедура или није у коначном ће одлучити Управни суд Црне Горе.

ИЗАБРАН БЕЗ МИШЉЕЊА

ИЗ Владе истичу да је на овај начин испоштована законска процедура, а имајући у виду да је Скупштина обавестила Владу да не може дати мишљење о предлогу за именовање Дејана Вукшића за директора АНБ као и чињеницу да тражено мишљење није услов његовог именовања, Влада је 11. јуна именовала Вукшића за директора АНБ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)