ПРЕМИЈЕР И ДЕЛОВИ ВЛАДЕ НЕДОРАСЛИ ПРОБЛЕМИМА: Председништво ДЕМОС о политичкој кризи у Црној Гори

М. С.

21. 06. 2021. у 15:56

ОНИ који су добили мандате 30. августа треба да хитно покрену демократску, модерну, реформску иницијативу. Потребно је зауставити и преокренути негативан, све рискантнији ток процеса у црногорском друштву, оцењено је на седници Председништва ДЕМОС-а.

ПРЕМИЈЕР И ДЕЛОВИ ВЛАДЕ НЕДОРАСЛИ ПРОБЛЕМИМА: Председништво ДЕМОС о политичкој кризи у Црној Гори

Фото: ДЕМОС

- Уместо  инфлације изјава представника естрадне политике, углавном о одбранама народа, треба да покушају да одбране грађане који се легитимно интересују за свој реалан живот. Не само да није успостављен вредносно функционалан систем, већ нема ни назнака да се иде ка томе, па је зато неопходно да представници парламентарне већине, који изворно и институционално изражавају већинску вољу грађана на изборима 30. августа 2020. покушају да ургентно зауставе негативан, на моменте драматичан ток развоја црногорског друштва. Парламентарна већина треба хитно да се састане и да се на демократски начин суочи са врло сложеном ситуацијом у земљи и у самим државним институцијама, драматично је саопштено са седнице Председништва ДЕМОС.

- Разлог више за озбиљну иницијативу лежи у чињеници да влада, посебно неки њени сегменти, нису у стању да се суоче са проблемима земље, а да је, по многима, недорасли премијер, изабран за то место у цркви, сада по свему судећи, у многим, па и у нецрквеним рукама. Зато они који су добили мандате 30. августа треба да хитно покрену демократску, модерну, реформску иницијативу чиме би зауставили и преокренули негативан, све рискантнији смер друштвених процеса у црногорском друштву - порука је из ДЕМОС чији је лидер, посланик др Миодраг Лекић, после нечувеног иступа у Скпштини председника Владе Црне Горе др Здравка Кривокапића, премијера назвао политичким кловном и пајацем, истичући да више не жели да му од буде премијер...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)