МИЛУН ЗОГОВИЋ: Ђукановићева идеолошка матрица надживела чак и његов изборни пораз!

Novosti online

21. 06. 2021. у 13:01

АКО пажљиво анализирамо политичке заокрете у Црној Гори лако је уочити да је након одлуке да беспоговорно служи страним центрима моћи 1996. године господин Мило Ђукановић прихватио наратив о дежурном кривцу са Теразија, тврди Милун Зоговић, посланик ДНП-а и председник Административног одбора.

МИЛУН ЗОГОВИЋ: Ђукановићева идеолошка матрица надживела чак и његов изборни пораз!

Фото: ДФ

- У почетку благо и срамежљиво а онда све јаче, и јаче пресољавао. Очекујући по принципу “куване жабе” да ће нам када препознамо подлу игру и стварне намере бити касно и немогуће да искочимо из лонца.

У тој игри без граница, зачараном кругу врћели смо се хтели, не хтели, годинама.

Стварне намјере те антисрпске политике многи су на жалост препознали тек када је и Црква дошла на ред.

Требало је да оде чак толико далеко.

До тада су многи прагматично “жмурели на једно око”.

Често су као алиби кориштене припросте приче како је Мило Србин, како воли Србе, али ето мора због света иначе он не би и тако даље и томе слично.

Наивно сам веровао да смо са 30-им августом 2020. године раскрстили и са таквом заробљеном свешћу, која по туђем налогу тражи непријатеља тамо где их Црна Гора никада није имала. На жалост данас не мислим више тако. Ево опет Београд напада а ми се бранимо. Горак укус да је Ђукановићева идеолошка матрица надживела чак и његов изборни пораз.

За Ђукановића су сви председници Србије били непријатељи Црне Горе, Милошевић, Коштуница, Тадић, Вучић. Лако је закључити да то није имало везе са личностима и политиком, заправо створен је мит о главном непријатељу Црне Горе који се зове председник Србије и власти у Београду.

Признање тзв. Косова, гласње за пријем тзв. Косова у УНЕСКО, прогон српског језика, слање црногорских војника на окупирани Космет, слање црногорских војника на прослави “Олује”, протеривање амбасадора Србије, прогон Српске Цркве, резолуција о геноциду у Сребреници су акти добронамјерности и доказ добрих намера државе Црне Горе према држави Србији.

А ако се неко са мрских Теразија дрзне да каже е па хвала вам браћо, не помажите нам и не браните нас више, доста сте нас бранили, одмах му треба послати поруку даље руке од Црне Горе јер ако они горе у Београду не прихватају овакве “дарове” од бивших и садашњих црногорских власти треба их одмах упозорити да је Црна Гора независна и суверена и да нам се не мешају.

Откуд њима право да се буне што је Црна Гора признала тзв. Косово, што је слала војнике на Косово (и Метохију) и на прославу “Олује”, што је протерала српски језик и хтела да отме Српску цркву, откуд бре њима право да се буне против резолуције о Сребреници и да нападају суверенитет Црне Горе - навео је Милун Зоговић.

(Борба)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)