НОВА БРУКА ЗДРАВКА КРИВОКАПИЋА: Божо Милоњић открио због чега је смењен - Биће ми драго што ћу остати на страни народа

Novosti online

19. 06. 2021. у 09:14

БОЖО Милоњић смењен је са места генералног секретара владе Црне Горе, о чему је јавност обавештена 14. јуна.

НОВА БРУКА ЗДРАВКА КРИВОКАПИЋА: Божо Милоњић открио због чега је смењен - Биће ми драго што ћу остати на страни народа

Фото: Mitropolija crnogorsko-primorska

Тако су најаве да Милоњић неће више сарађивати са премијером Здравком Кривокапићем, након што је овај недавно одбио да потпише Темељни уговор са СПЦ у Београду, потврђене.

Милоњић истиче да је обећао да ће се обратити јавности када буде разрешен, и тврди да је смењен са функције коју је обављао искључиво због тога што је остао до краја при ставу да треба потписати Темељни уговор.

- Тражио сам да се испоштује обећање и дата реч. Баш као што треба испунити сваку обавезу на путу европских интеграција. Свој став сам изнео пред његовом светошћу Патријахом Порфиријем, тада владиком Јоаникијем, члановима Синода, Премијером Кривокапићем, министрима и саветницима.

Милоњић каже да је уверен да нема узвишенијег места нити веће дужности него у двору Патријашије наше цркве рећи – истину, те да није желео никог да повреди, већ само да сачува достојанство свих оних који су то 30. августа тражили.

- Разрешен сам са функције, али не од својих уверења и образа. Биће ми драго што ћу остати на страни народа који нас је довео на власт. Баш као и представници већине у парламенту, дужни смо нашој Цркви да обезбедимо равноправан положај, онакав какав имају и остале верске заједнице у Црној Гори.

Кривокапић је издао оне који су га изабрали, а слуша оне који раде против потписивања Темељног уговора, Цркве, Митрополита Јоаникија и његове светости Патријаха.

Бити разрешен од неморалних значи бити моралан, бити удаљен од оних којима реч не значи ништа значи бити ближи онима који држе до образа и речи, бити кажњен од оних који су заборавили на свој народ и његову вољу значи припадати свом народу, грађанској Црној Гори и својој цркви“.

Стога је, каже Милоњић, ово разрешење за њега – призање, и разговор закључује цитатом:

"Свак је рођен да по једном умре, част и брука живе довијека!"

(ИН4С)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)