"СТИД НАС ЈЕДЕ И СТИД НАС ИЗЈЕДЕ": Чуровић о усвајању Резолуције о Сребреници - "Нико није гласао за Кривокапића зато што му је веровао"

Новости онлине

18. 06. 2021. у 15:48

ПРЕДСЕДНИК Савеза Срба Црне Горе Жељко Чуровић прокоментарисао је и анализирао јучерашње усвајање Резолуције о Сребреници у парламенту Црне Горе.

СТИД НАС ЈЕДЕ И СТИД НАС ИЗЈЕДЕ: Чуровић о усвајању Резолуције о Сребреници - Нико није гласао за Кривокапића зато што му је веровао

Фото: Скупштина Црне Горе/Принтсцреен

Текст Жељка Чуровића, који је објављен на порталу ИН4С, преносимо у целости:

"Тешко је живети са стидом због рада других, без обзира што што не учествујете у њиховом непочинству, питајући себе, зар је могуће да су се Црногорци до те мере изродили, утркујући се, ко ће понети титулу већег застиђа. "Стид нас једе и стид нас изједе" пред нашим славним прецима и славној прошлости Црне Горе, која се истопила у "грађанистичким" лажима и преварама.

У Скупштини Црне Горе се вратила прва постава уигране антисрпске екипе, са резервним саставом подмуклих антисрба. Никад Ђукановић није имао 55 истомишљеника као овога пута у најпрљавијем, најзлонамјернијем, антисрпскком подухвату. Указала им се прилика и искористили су је да постану оно што нико њихов никад није био. Препознали смо синоћ 55 политичких џелата, који су извршили политичку егзекуцију над српским народом. Изгласавање "Резолуције о Сребреници" у таквом облику, какву су изгласали 55 посланика црногорског парламента је већи злочин од злочина џелата који врши физичку егзекуцију. Познато је, да је сваки џелат пуки извршилац наредби предпостављених. И овога пута су 55 посланика били само извршиоци својих наредбодаваца.

Срамне одлуке премијера Црне Горе господина Кривокапића, које су подржане од стране његових истомишљеника, више нису битне као индивидуална појава. Појединац је у овом случају небитан. Битна је част и достојанство Црне Горе, као највећи постулат црногорског постојанства који је урушен политиком Мила Ђукановића и нове Владе на челу са господином Кривокапићем који имају очигледан задатак да спроводе политику Мила Ђукановића и ДПС-а и да и даље маргинализују српски блок и њихове представнике из власти. Таква политика је перфиднија од Ђукановићеве, јер Ђукановић није преварио српске бираче, већ је јавно водио антисрпску политику. Овде се ради о превари Здравка Кривокапића, оних који су гласали листу на којој је био као носилац, један од осамдесет једнаких представника народа, који је непосредно после избора изјавио да нема обавезу према листи коју је носио, чиме је понизио комплетно бирачко тело које је гласало за ту листу. Није Здравка Кривокапића нико гласао зато што му је веровао, већ зато што га је предложио блаженопочивши Митрополит Амфилохије, кога је очигледно преварио Кривокапић. Сама чињеница да је повукао потписивање Темељног уговора са СПЦ, говори о његовој превари и цркве, којој како каже припада.

На крају, овакав политички развој догађаја у Црној Гори и није изненађење. Док је српски блок ставио мораторијум на сва питања која су веома значајна за идентитет српског народа, попут питања НАТО, такозваног Косова, заставе, химне…коалициони партнери у новој Влади немају никакве емпатије према српским националним интересима, већ острашћено настављају антисрпску политику Мила Ђукановића.

Програмска начела УРЕ и Демократа се не разликују од програма ДПСа. Очигледно се ради о још једној превари српског народа, по принципу "да се Власи не досете."

(ИН4С)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)