УЧЕСНИК ЛИТИЈА ТРАЖИ АЗИЛ У СРБИЈИ: Црногорски полицајци му угрожавају безбедност

Novosti online

18. 06. 2021. у 09:06

БЈЕЛОПОЉАЦ Синиша Вуковић затражио је азил у Србији, јер тврди да му је угрожена безбедност од стране полицијских службеника.

УЧЕСНИК ЛИТИЈА ТРАЖИ АЗИЛ У СРБИЈИ: Црногорски полицајци му угрожавају безбедност

Фото: Фејсбук

Вуковић је упутио захтев за азил, а из Министарства унутрашњих послова му је саоштено да се за азил може пријавити тако што намеру за азил странац изражава на уласку на територију, након чега се издаје потврда о регистрацији странаца који је изразио намеру да поднесе захтев за азил. 

Вуковић је претучен у бјелопољском Центру безбедности због учешћа у литијама, али након тога осуђен је на новчану казну од 550 евра. 

Ту одлуку суда за прекршаје укинуо је Виши суд за прекршаје и вратио на поновни поступак. 

Пресуда је побијена због "непотпуно утврђеног чињеничног стања и битних повреда закона". 

Истовремено, као беспредметна, одбијена је жалба полицијских службеника који су тражили строжу казну - већи износ новчане казне или затворску казну. 

Имајући у виду да је у образложењу првостепеног решења, суд само навео доказе које је спровео у првостепеном поступку, као ида одбрану окривљеног није прихватио, наводећи да је иста остала недоказана и усмерена на олакшавање пркршајно-правног положаја, будући да је оповргнута исказима саслушаних сведока којима је поклонио пуну веру, та одлука нема разлога о одлученим чињеницама, чиме је повређена одредба закона о прекршају - наводи се у решењу. 

Вуковић наводи да се због свих проблема више пута обраћао Управи полиције, унутрашњој контроли, министру полиције Сергеју Секуловићу и директору полиције Зорану Брђанину. 

То је, тврди, чинио више пута и доке је на челу полиције био Веселин Вељовић, који му је у више наврата у телефонском разговору говорио "да ће бити безбедан" и да ће полицајци бити санкционисани. Бјелопољац истиче да су га полицајци Иван Шутовић, Данко Гогић и Милош Радовићвише пута провоцирали и претили, због чега је избегавао да изађе у град.

Против помоћника командира станице Центра за безбедност Ивана Шутовића, раније је био покренут поступак истражни поступак. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)