''ЦРНА ГОРА ЦЕНТАР ДЕМОКРАТИЈЕ'' У Бошњачкој странци ликују после усвајања Резолуције о геноциду у Сребреници

М.С.

17. 06. 2021. у 22:39

УСВАЈАЊЕМ Резолуције о геноциду у Сребреници, Црна Гора је вечерас послала снажну поруку да је центар демократије и да су суочавање с прошлошћу и позив на помирење правци којима искрено жели ићи већинска Црна Гора.

ЦРНА ГОРА ЦЕНТАР ДЕМОКРАТИЈЕ У Бошњачкој странци ликују после усвајања Резолуције о геноциду у Сребреници

Фото: Скупштина ЦГ

Овако ликују у Бошњачкој странци Црне Горе, после исхода гласања у Скупштини, где посланици дводеценијског савезника Мила Ђукановића нису у ''његво време'' смели да помисле да проговоре о злочину над својим народом. 

- Подршка две трећине посланика у Скупштини Црне Горе, јасан је показатељ да већинска Црна Гора жели да настави корачати европским путем. Црној Гори као грађанској држави, мултиверској и мултинационалној, која баштини европске вредности, вриједности заштите људских и мањинских права, демократије, антифашизма и чојства је била потребна Резолуција о геноциду у Сребреници. Задовољни смо што је наш предлог наишао на широк круг подршке, како међу партијама опозиције, тако и унутар владајуће структуре. Верујемо да ће усвајање Резолуције о геноциду у Сребреници од стране две трећине посланика Скупштине Црне Горе, као и недавна пресуда Ратку Младићу, бити опомена онима који јавно негирају геноцид у Сребреници, да прихвате потврђене чињенице - упозоравају из Бошњачке странке Црне Горе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)